392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci Eb: vége az ukrán álomnak, Anglia kiütötte Sevcsenko csapatát

10perc.hu
2021. 07. 03.
Foci Eb: vége az ukrán álomnak, Anglia kiütötte Sevcsenko csapatát

A labdarúgó Európa-bajnokság utolsó negyeddöntőjében az angolok nagyon simán, 4-0-ra verték Ukrajnát, és ezzel eldőlt, hogy szerdán ők játszanak a dánokkal a Wembley-ben rendezendő elődöntőben.

Egy biztos, amikor kialakult a labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőinek párosítása, azt azonnal lehetett látni, talán az egyetlen találkozó igazán egyesélyes, mégpedig az Anglia-Ukrajna mérkőzés. Ugyanis az Andrij Sevcsenko vezette ukrán válogatott óriási szerencsével jutott a csoportjából is tovább, majd a svédek ellen a 121. percben lőtt góllal tudtak nyerni.

Ugyanakkor felmerült sok szurkolóban, hogy a végső sikerre is esélyes Anglia mennyire veszi könnyedén Ukrajnát, hisz utóbbinak ez lehetett volna az egyetlen esélye. Nos, az angolok nemhogy nem nézték le ellenfelüket, de egy percre sem vették félvállról a mérkőzést. Már az első végigvitt akciójából gólt szerzett Harry Kane, majd a folytatásban Buscsannak nem egyszer volt szüksége bravúrra, hogy maradjon az egygólos ukrán hátrány.

A második félidő első 15 perce álomfocit és három gyönyörű fejesgólt hozott az angol válogatott részéről, amivel a 60. percre teljesen eldöntötték a továbbjutás kérdését. A hitehagyott ukránok innentől egyáltalán nem tudták megnehezíteni az angolok dolgát, akik könnyedén és megérdemelten jutottak a hazai elődöntőbe.

A háromoroszlános gárda sorozatban hetedik meccsén nem kapott gólt, továbbá immár 11 találkozó óta veretlen. Lassan felmerülhet a szurkolókban, vajon megnyerhet-e egy válogatott egy Európ-bajnokságot úgy, hogy nem kap gólt. Persze ehhez a szerdai elődöntőben a dánoknak is lesz egy-két szava, ugyanis az utolsó három meccsen tízszer találtak be az ellenfeleik kapujába. A másik ágon, kedden ugyancsak a Wembley Stadionban Olaszország-Spanyolország mérkőzést rendeznek.



Európa-bajnokság, negyeddöntő

Anglia-Ukrajna 4-0 (1-0)

Róma, 11 880 néző, v.: Felix Brych (német)

Anglia: Pickford - Walker, Stones, Maguire, Shaw (Trippier, 65.) - Phillips (Belligham, 65.), Rice (Henderson, 57.) - Sancho, Mount, Sterling (Rashford, 65.) - Kane (Calvert-Lewin, 73.).

Ukrajna: Buscsan - Zabarnyi, Krivcov (Cigankov, 35.), Matvijenko - Karavajev, Szidorcsuk (Makarenko, 64.), Saparenko, Zincsenko, Mikolenko - Jarmolenko, Jaremcsuk.

Gólszerzők: Kane (4., 50.), Maguire (46.), Henderson (63.)



Főkép forrása:
MTI/MTVA
Címkék:
#Anglia

További cikkek