388.98 Ft

363.60 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Forma-1: Verstappen rajt-cél győzelemmel uralta a Kínai Nagydíjat

10perc/MTI
2024. 04. 21.
Forma-1: Verstappen rajt-cél győzelemmel uralta a Kínai Nagydíjat

Max Verstappen dominálta a Kínai Nagydíjat, rajt-cél győzelmet aratott a Red Bull színeiben, ezzel növelve előnyét a világbajnokságban.

A címvédő és háromszoros világbajnok, Max Verstappen (Red Bull) magabiztos rajt-cél győzelmet aratott a vasárnapi Kínai Nagydíjon, ezzel tovább növelte előnyét a világbajnokságban. A 26 éves holland pilóta számára ez volt a negyedik győzelme a 2024-es szezonban, és 58. futamgyőzelme pályafutása során.

Verstappen magabiztosan tartotta az első helyet a rajtnál, miközben Fernando Alonso (Aston Martin) remek manőverrel feljött a második helyre, megelőzve Sergio Pérezt (Red Bull). Azonban Pérez nem sokáig örült a harmadik helynek, Lando Norris (McLaren) hamarosan megelőzte őt.

Az első kerékcserék során Verstappen és Pérez egyszerre hajtott a boxba, és miután a riválisok is bekapták a friss abroncsokat, Verstappen magabiztosan őrizte a vezetői pozíciót.

A 21. körben Valtteri Bottas (Sauber) autója műszaki hiba miatt leállt, ami a biztonsági autó bevetését vonta maga után. A mezőny nagy része kiállt kerékcserére a restart előtt, és az újraindítást követően több kisebb koccanás is történt, ami ismét a biztonsági autó bevetését eredményezte.

A második restart már zökkenőmentesen zajlott le, Verstappen az élen maradt, Norrist, Charles Leclerc-t (Ferrari) és Pérezt követve. Pérez a verseny hátralévő részében próbálta megelőzni Norrist a második helyért, de nem járt sikerrel.

A futam utolsó körében Verstappen magabiztos győzelmet aratott, megelőzve Norrist és Pérezt. A világbajnokság két hét múlva az Egyesült Államokban folytatódik a Miami Nagydíjjal.

Főkép forrása:
Florent Gooden / DPPI

További cikkek