Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Szeged ad otthont a hőlégballon-világbajnokságnak 2024-ben

10perc/MTI
2024. 04. 24.
Szeged ad otthont a hőlégballon-világbajnokságnak 2024-ben

Hőlégballon-világbajnokság lesz Szegeden, szeptemberben a világ legjobb pilótái érkeznek a Tisza-parti városba.

Szeptemberben Szeged ad otthont a hőlégballon-világbajnokságnak! A legjobbak a világ minden tájáról a Tisza-parti városba érkeznek, hogy összemérjék tudásukat és lenyűgöző show-t varázsoljanak az égre.

A világ élvonalában szereplő pilóták Szegeden versenyeznek:

A hőlégballon-világbajnokság a sportág legrangosabb eseménye, amelyre több mint 30 országból várnak indulókat. A szeptember 8. és 14. között megrendezésre kerülő versenyen Ausztráliától Kanadáig, Japántól Kínáig, Indiától Brazíliáig a világ legkiválóbb pilótái mérik össze tudásukat.

Izgalmas újdonságok a versenyen:

A 2024-es világbajnokság kiemelkedő eseménye lesz, hogy először indulnak vb-n Kolumbia, Egyiptom, Izrael és Örményország pilótái. Ez is mutatja a hőlégballonos sport egyre növekvő népszerűségét a világban.

Knezevics Viktor, a Szegedi Közlekedési Társaság ügyvezető igazgatója elmondta:

"Szeged lakói és a hőlégballon szerelmesei számára már megszokott, hogy időnként hatalmas, színes csodák úsznak be a látóterünkbe, hiszen a SZIA (Szeged International Airshow) is évente helyet ad ennek a látványos sportnak. 2021-ben mi lehettünk az Eb házigazdái, idén pedig nagy megtiszteltetés, hogy a világversenyt is mi láthatjuk vendégül."

Főkép forrása:
10perc.hu

További cikkek