390.68 Ft

364.51 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Anglia legnagyobb aranyrögét találták meg

10perc.hu
2024. 03. 21.
Anglia legnagyobb aranyrögét találták meg

Richard Brock Shropshire-ben Anglia legnagyobb aranyrögét találta meg.

Egy veterán fémkereső, Richard Brock hihetetlen felfedezést tett Shropshire-ben, Angliában: kiásta Anglia legnagyobb aranyrögét, egy 64,8 grammos monstrumot, melynek becsült értéke 30 000 font (közel 14 millió forint). A lenyűgöző lelet még különlegesebbé teszi, hogy Brock egy hibás detektorral és egy órával késve érkezett a helyszínre.

Brock 35 éves fémkereső tapasztalattal rendelkezik, és Somersetből utazott Shropshire-be, hogy részt vegyen egy csoportos ásáson. A mezőgazdasági területre érve kiderült, hogy fémkereső készüléke nem működik, így kénytelen volt egy régebbi, hibás gépet használni - írja a Sky News.


Hihetetlen szerencséjére, 20 perccel az ásás megkezdése után Brock aranyra bukkant. 

A hatalmas rög, melyet Hiro's Nuggetnek neveztek el, körülbelül hat hüvelyknyire volt eltemetve a föld alatt.

Ez a lenyűgöző lelet megdönti az eddigi rekordot, Anglia legnagyobb korábban talált aranyrögének súlya 54 gramm volt. A Hiro's Nugget várhatóan legalább 30 000 fontot fog érni egy időzített aukción, amely április 1-ig tart.

Brock elmondta, hogy alig hitte el a szemét, amikor meglátta a hatalmas aranyrögöt. Szerinte ez egy valóra vált álom, és hálás a szerencséért, ami hozzásegítette a történelmi felfedezéshez.

Főkép forrása:
Freepik (illusztráció)
Címkék:
#Anglia

További cikkek