Mai névnap:

F1 Magyar Nagydíj: magyar pilótáért is szoríthatunk a hétvégén!

10perc.hu
1 hete
Kiemelt kép: Dutch Photo Agency

Hazai pályán versenyez a Formula 3-as mezőnyben a cseh Charouz Racing Systems pilótájaként rajthoz álló Tóth László.

Érdemes lesz kilátogatni a hétvégén a Hungaroringre, ahol az F1 37. Magyar Nagydíjat rendezik meg, és ezúttal lesz magyar, akiért szurkolhatunk. Ugyanis az F3-as mezőnyben ott lesz a 30 versenyző között a cseh Charouz Racing Systems pilótájaként rajthoz álló Tóth László.

Az FIA Formula 3-as bajnokság idei szezonjának ez lesz a hatodik fordulója, és a 21 éves versenyző titkon abban reménykedik, hogy a hazai szurkolók előtt esélye lehet a pontszerzésre. Sajnos Tóth László idei szezonja elsősorban a technikai problémákról szólt eddig a számára, versenyautójába már a harmadik motort szerelték be, volt kormánymű-problémája is.

„Természetesen nagyszerű lenne, ha végre sikerülne egy problémamentes időmérőt futni, mert ha kedvezőbb a rajthely, akkor sokkal több és jobb lehetőségünk van a futamokon is. Remélem, hogy össze tudunk rakni egy jó hétvégét Mogyoródon” – mondta Tóth.

Tóth László titkon abban reménykedik, hogy a hazai szurkolók előtt esélye lehet a pontszerzésre - Fotó: Dutch Photo Agency


Az F3-as versenyhétvégék programja az idén is a pénteki szabadedzéssel, valamint az utána következő 30 perces időmérő edzéssel kezdődik. Szombatonként a sprintfutamra kerül sor, amely 40 perces, s amelynek a rajtsorrendje úgy alakul ki, hogy a pénteki időmérő első 12 helyezettje fordított sorrendben állhat fel a rajtrácsra. A vasárnapi főfutam 45 perces, a rajtrácsra a pénteki időmérőn kialakult sorrend szerint állnak fel a versenyzők.

A magyarországi hétvége pénteki napján 9.30 órakor kezdődött Tóth szabadedzése, 15.30 órakor pedig az időmérő. A szombati sprintfutamot 11 órakor tartják, a vasárnapi verseny pedig 10.05-kor rajtol el. Az időmérőt és a futamokat az M4 Sport élőben közvetíti.
Hirdetés
Hirdetés