387.60 Ft

357.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Bajnokok Ligája: bombameglepetés Párizsban, újra a Dortmund vívhat döntőt Londonban

10perc.hu
2024. 05. 07.
Bajnokok Ligája: bombameglepetés Párizsban, újra a Dortmund vívhat döntőt Londonban

A BL idei kiírásának első elődöntőjében a német Dortmund a hazai sikere után Párizsban is legyőzte a Paris Saint-Germain gárdáját, így 11 év után ismét ott van a fináléban.

Miután immár nyílt titok, hogy Mbappé a nyáron a Real Madridhoz távozik, így a PSG világbajnok klasszisának ez az utolsó lehetősége, hogy a párizsiakkal elhódíthassa a BL-trófeát. Ehhez minden adott volt, hisz a francia bajnok mindössze egygólos hátrányt szedett össze egy hete Dortmundban, és hazai pályán, ősszel még a csoportmeccseknél 2-0-ra verték a németeket.

A hazai nézők azt hitték, kedvenceik ellentmondást nem tűrően támadni fognak, ám ehelyett fölényben játszottak ugyan, de az első félidő legnagyobb helyzetét a dortmundiak hagyták ki, amikor egy villámgyors kontra végén Donnarumma földöntúli bravúrral védte Adeyemi lövését. Persze azért Mbappéék sem tétováztak, így Kobel is többször bizonyította, remek kapus.

A második félidőben a derült égből villámcsapásként jött a Dortmund találata, amikor egy szögletet követően a 35 éves Hummels védhetetlenül bólintott a hálóba. A PSG azonnal ritmust váltott, záporoztak a lövések Kobel kapujára – egyszer a kapufa mentett a kapus helyett –, ám nem jött össze a hőn áhított egyenlítés, ami egyébként még kevés is lett volna a londoni fináléhoz.

Az utolsó negyedórában szinte felborult a pálya, a dortmundiak szinte azt sem tudták, merre van a PSG kapuja.

Ha netán a franciák valahogy átjutottak a Hummels irányította védelmen, akkor ott volt Kobel. A németeket az sem érdekelte, hogy feltöri a hátukat a háló, több esetben arra rúgták a labdát, amerre álltak. Mindenesetre a 82. percben Marquinhos fejesét csak nézték a dortmundiak, ám még ezt is sikerült szemmel hárítaniuk, pár centivel ugyanis elkerülte a németek kapuját. Aztán ismét a kapufa mentett előbb Mbappé, majd Vitinha bombájánál.

Azonban a PSG sem az odavágón, sem pedig a visszavágón nem tudott betalálni a Dortmund kapujába – igaz, ebből ötször a kapufa mentett –, így nem csoda, ha a németek kettős győzelemmel jutottak be a londoni fináléba. És könnyen előfordulhat, hogy a történelem megismétli önmagát, hiszen 2013-ban, éppen Londonban rendeztek egy BL-döntőt, amit a Bayern München és a Dortmund vívott egymással. Nos, az utóbbiak már ott vannak a döntőben, míg a bajorok szerda este tehetik meg ugyanezt, ha kiverik a rekordgyőztes Real Madridot. 

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó:

Paris Saint-Germain (francia)–Borussia Dortmund (német) 0–1 (0–0) 

Párizs, Parc de Princes, 48 583 néző, V: Orsato (olasz)

PSG: G. Donnarumma – Hakimi, Marquinhos, Beraldo, Nuno Mendes – Zaire-Emery (Li Kang In, 76.) Vitinha, Fabián (Asensio, 63.) – O. Dembélé, Mbappé, Goncalo Ramos (Barcola, 63.). Vezetőedző: Luis Enrique

Dortmund: Kobel – Ryerson, Hummels, N. Schlotterbeck, Maatsen – Sabitzer, Brandt (F. Nmecha, 85.), Can – Adeyemi (Reus, 56.) Füllkrug, Sancho (Süle, 67.). Vezetőedző: Edin Terzic

Gólszerző: Hummels (50.)

Továbbjutott: Dortmund kettős győzelemmel (2-0)

Főkép forrása:
Matthieu Mirville / DPPI

További cikkek