393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Emberi sejtet ültettek makákó majmok embriójába!

10perc.hu
2021. 04. 18.
Emberi sejtet ültettek makákó majmok embriójába!

Emberi sejteket tartalmazó majomembriókat hoztak létre amerikai és kínai szakemberek, akiknek eredményei segíthetik a beültethető emberi szervek növesztésére irányuló kutatásokat.

Ha eddig esetleg nem lángoltak fel a különböző állatkísérletekkel kapcsolatos etikai viták, akkor abban biztosak lehetünk, hogy a legújabb, igencsak forradalmi kutatási eredmény után ez biztosan megtörténik majd. A BBC News ugyanis megtudta, hogy amerikai és kínai kutatók emberi őssejteket juttattak be makákóembriókba, amelyek fejlődését 20 napig tanulmányozták.

A kutatásról és eredményeiről beszámoló tanulmányt a Cell című folyóiratban publikálták, és a kísérleteket az a Juan Carlos Izpisua Belmonte, az amerikai Salk Intézet professzora vezette, aki 2017-ben részt vett az első ember-sertés hibrid létrehozásában. A professzor szerint a mostani kutatás hozzájárulhat a szűkösen rendelkezésre álló beültethető szervek problémájának megoldására és segíthet jobban megérteni az emberi fejlődés korai szakaszát, a betegségek kialakulásának és az öregedésnek a folyamatát.



Noha a kutatók úgy vélik, hogy munkájuk tökéletesen megfelelt a jelenlegi etikai és jogi irányelveknek, az első szirénhangok máris megszólaltak a kísérletek nyilvánosságra kerülését követően.

Főkép forrása:
BBC

További cikkek