395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Egyre népszerűbb az elektromos kerékpár

10perc.hu
2020. 11. 21.

A november 23-án induló pályázat és az elnyerhető állami támogatás jót fog tenni az elektromos kerékpár népszerűsítésének, és akár ötszörösére is nőhet a kereslet irántuk.

Megoszlik a bringások elektromos kerékpárokról alkotott véleménye, pedig szó nincs arról, hogy az innovatív eszköz elvenné a tevékenység által nyújtott élményt. Az elektromos kerékpárok népszerűsége a mostani helyzetben is érezhetően emelkedett, amire csak ráerősíthet egy most induló állami támogatás. Nem kizárt, hogy az elkövetkező időszakban ötszörösére nő a kereslet irántuk.

Varga József, Magyarország egyetlen bringás szakértő youtubere szerint az elektromos kerékpár valójában új távlatokat nyit, hiszen aki eddig megtett 20 vagy 30 kilométert a hegyekben, az most akár ennek a dupláját is képes letekerni, ezáltal kétszer annyi utat is tud bejárni.


Egy töltéssel akár 100 kilométer is megtehető    Fotó: kerekparguru.hu



„Az elektromos kerékpározás élményfoka ugyanolyan, mint a hagyományosé. Viszont azok számára is tökéletes választás, akiknek semmilyen állóképességük nincs, adott esetben tíz éve nem is tekertek, és pár méter után kifulladva szállnának le az eszközről. Ezzel rögtön el is vesztenék a motivációjukat, de az elektromos bringa hozzáadja azt a plusz erőt, ami a sportolónak már erején felül lenne” – magyarázta a Kerékpárguru alapítója.

A kormány az egészség- és környezettudatosság jegyében állami támogatást írt ki elektromos kerékpárok beszerzésére. A pályázati lehetőség november 23-án indul és egészen jövő év október végéig tart majd, kizárólag természetes személyeknek. A pályázat két feltétele, hogy a pályázó rendelkezzen magyarországi lakóhellyel és a benyújtástól számítottan visszamenőleg legalább három hónapos munkaviszonnyal is.


Varga József szakértő szerint az elektromos kerékpározás ugyanolyan élményt nyújt, mint a hagyományos    Fotó: kerekparguru.hu



Az elektromos kerékpárok piaca dinamikusan nő, az eszközök pedig folyamatosan egyre jobb és jobb kapacitással bírnak. A töltöttségüket és ezáltal a használati idejüket sok minden befolyásolja, a kerékpáros súlyától kezdve, a szembeszélen át, az útvonalon található emelkedőkig. Az sem mindegy, hogy az ember egy úton hányszor áll meg és indul újra, de általánosságban elmondható, hogy egy töltéssel akár 100 kilométert is le lehet tekerni.

Főkép forrása:
kerekparguru.hu

További cikkek