392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Egy kis lábtornával elkerülhető a visszér

10perc.hu
2021. 07. 28.
Egy kis lábtornával elkerülhető a visszér

A visszérproblémák megelőzése érdekében célszerű olyan életvitelt folytatni, amely nem fokozza az alsó végtagokban a visszaáramló vér pangását.

Egyre több ember küzd visszérproblémákkal, holott egy kis odafigyeléssel, illetve életmódváltással segíthetünk a gondokon, legalábbis a webbeteg.hu szakértői tanácsai alapján. Például nem árt, ha a visszérre hajlamos emberek olyan munkát választanak, amelynél nem kell tartósan állni, fizikailag jelentősebben nem megterhelő.

Olyan sportot válasszon, amelynél szintén nem kell tartósan álló helyzetben lenni és fizikailag nem túlságosan megterhelő! A sportok közül az úszás a legelőnyösebb, de a kerékpározást, a kondicionáló tornákat is jónak tartják.

A meleg fürdővíznél mindenképpen kedvezőbb a zuhanyzás. Az egyéb direkt hőhatást is kerülni kell, úgymint a hősugárzót, a szaunázást vagy a napozás. Ugyanakkor a padlófűtés hatásáról megoszlanak a vélemények.

Magas-sarkú cipő viselésekor nem működik megfelelően az izompumpa, súlyos visszértágulatban szenvedőknél semmiképpen nem ajánlott hordásuk, helyettük puha, kényelmes, ideálisan 3-4 centiméter sarokmagasságú cipő javasolt. A szűk ruházatra is igaz, hogy keringésre kifejtett káros hatásuk miatt kerülni kell viselésüket.



Már a veszélyeztetettek számára is javasolható a rendszeres visszértorna. Nézzük a gyakorlatokat!

  • Végezzen bokakörzéseket fekvő helyzetben!
  • Végezzen bicikliző lábmunkát fekvő helyzetben!
  • Fekvő helyzetben fogjon meg lábaival valamilyen tárgyat (pl. könyvet), és emelgesse azt!
  • Váltakozva álljon előbb lábujjhegyére, majd sarokra!

A tornagyakorlatokhoz hasonló hatással bír a hideg vizes, vagy a váltott hideg-melegvizes, alulról felfelé történő lábzuhany.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek