EUR: 385,90 Ft
USD: 354,52 Ft
CHF: 387,16 Ft
GBP: 436,63 Ft
RON: 78,41 Ft
RSD: 3,29 Ft

Mai névnap:

Davis Kupa: jöhet Fucsovicsék bemutatkozása

Sport
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: Facebook/MTSZ

A szövetségi kapitány döntése értelmében a Fucsovics Márton, Piros Zsombor és Marozsán Fábián trió játszik az ausztrálok ellen a férfi teniszezők megújított versenysorozatának 18 csapatos döntőjében.

A 121 éves Davis Kupa 2019-ben nagy átalakításon esett át, a férfi válogatottak versenysorozatának győztese egy 18 csapatos, egyhetes fináléból kerül ki, a hagyományos hazai és idegenbeli párharcokra már csak a selejtezőben kerül sor.

Az első ilyen tornát Madridban rendezték, tavaly elmaradt a koronavírus-járvány miatt, idén pedig a nemzetközi szövetség közölte, hogy - a korábbi tervekkel ellentétben - nemcsak a spanyol főváros ad otthont a finálénak, hanem Torinóban és Innsbruckban is lesznek mérkőzések.

A magyar válogatott ezúttal ott van a legjobbak között, és a torinói csoportmeccseken szombaton 10-kor Ausztrália, majd utána vasárnap Horvátország ellen lépnek pályára. Köves Gábor szövetségi kapitány döntése értelmében a Fucsovics Márton, Piros Zsombor és Marozsán Fábián trió játszik az ausztrálok ellen.


A magyar válogatott a torinói csoportmeccseken először szombaton 10-kor Ausztrália ellen lép pályára     Fotó: Facebook/MTSZ


A szakvezető az M1 aktuális csatornának elárulta: az ausztrálok ellen egyesben Fucsovics Márton és Piros Zsombor lép pályára a tervek szerint, párosban pedig előbbi Marozsán Fábiánnal játszik. Egyéniben Marozsán a tartalék, míg párosban Nagy Péter.

Ha a magyar válogatott megnyerné a D csoport küzdelmeit, akkor hétfőn az E csoport (Egyesült Államok, Olaszország, Kolumbia) bajnokával találkozik a negyeddöntőben, ahová a hat csoportgyőztes mellett a két legjobb második kerül be. A D-jelű hármasban a horvátok 3-0-ra legyőzték az ausztrálokat.