395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

Csokoládéval a depresszió ellen

10perc.hu
2020. 11. 16.

Egy tanulmány szerint az elfogyasztott csokimennyiség az adott lelkibetegség súlyosságával növekszik.

Az Archives of Internal Medicine folyóiratban megjelenő tanulmány szerint a San Diego-i Kalifornia Egyetem kutatói megerősítették azt a régóta uralkodó feltételezést, hogy az emberek előszeretettel esznek csokoládét, amikor rossz kedélyállapotban vannak. Körülbelül 1000 felnőtt esetében vizsgálták a csokoládéfogyasztást és a kedélyállapotot, akik nem szedtek antidepresszáns gyógyszereket, és nem szenvedtek szívbetegségekben illetve cukorbetegségben.


Az még nem derült ki, hogy a csokifogyasztás vajon pozitívan hat-e a depresszióra   Fotó: freepik.com


A napidoktor.hu szerint a kutatásból az derült ki, hogy a legmagasabb értékekkel rendelkező vizsgálati alanyok, vagyis azok, akik a legdepressziósabbak, majdnem 12 adag (kb. 28 gramm/adag) csokoládét fogyasztottak havonta, szemben a depressziós tüneteket nem mutató alanyok esetében mért havi öt adaggal. A mérsékelten depressziós alanyok havonta nyolc adag csokoládét fogyasztottak. A vizsgálatban nem tettek különbséget a tej- illetve étcsokoládé között.


A depressziósok jóval több csokit esznek, mint azok, akik nem betegek   Fotó: freepik.com


A depressziós és a depresszióban nem szenvedő alanyok között a hal, a kávé, a gyümölcsök és a zöldségek fogyasztásában nem mutattak ki eltérést. A kutatók szerint további vizsgálatokra lesz szükség annak meghatározásához, hogy okként vagy gyógyírként milyen szerepet játszhat a csokoládé a depresszióban.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek