393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Biztonságos az Astra Zeneca vakcina!

10perc.hu
2021. 03. 18.

Biztonságosnak minősítette az Európai Gyógyszerügynökség a brit-svéd gyógyszeripari vállalat és az Oxfordi Egyetem közösen kifejlesztett vakcináját.

Befejeződött az Astra Zeneca vakcina bevizsgálása az Európai Gyógyszerügynökség részéről, miután a brit-svéd gyógyszeripari vállalat és az Oxfordi Egyetem közösen kifejlesztett oltóanyagával kapcsolatban aggályok merültek fel. A The Telegraph megírta, hogy az ügynökség biztonságosnak minősítette a vakcinát – Magyarországon is oltanak vele –, így immár minden olyan országban is újrakezdődhet a vakcina beadása, ahol esetleg felfüggesztették annak használatát.

Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország és további 13 uniós ország függesztette fel a vakcina használatát, mert több embernél felmerült vérrögök keletkezése az oltás beadását követően. Most kiderült, erről szó sincs, bár az Európai Gyógyszerügynökség azt is bejelentette, hogy további vizsgálatokat is végeznek az Astra Zeneca alkalmazását illetően. A vakcinával eddig az unió lakosságának 12 százalékát oltották be eddig.

Főkép forrása:
The Telegraph

További cikkek