EUR: 371,06 Ft
USD: 344,40 Ft
CHF: 380,80 Ft
GBP: 431,74 Ft
RON: 74,74 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

Biztonságos az Astra Zeneca vakcina!

Nagyvilág
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: The Telegraph

Biztonságosnak minősítette az Európai Gyógyszerügynökség a brit-svéd gyógyszeripari vállalat és az Oxfordi Egyetem közösen kifejlesztett vakcináját.

Befejeződött az Astra Zeneca vakcina bevizsgálása az Európai Gyógyszerügynökség részéről, miután a brit-svéd gyógyszeripari vállalat és az Oxfordi Egyetem közösen kifejlesztett oltóanyagával kapcsolatban aggályok merültek fel. A The Telegraph megírta, hogy az ügynökség biztonságosnak minősítette a vakcinát – Magyarországon is oltanak vele –, így immár minden olyan országban is újrakezdődhet a vakcina beadása, ahol esetleg felfüggesztették annak használatát.

Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország és további 13 uniós ország függesztette fel a vakcina használatát, mert több embernél felmerült vérrögök keletkezése az oltás beadását követően. Most kiderült, erről szó sincs, bár az Európai Gyógyszerügynökség azt is bejelentette, hogy további vizsgálatokat is végeznek az Astra Zeneca alkalmazását illetően. A vakcinával eddig az unió lakosságának 12 százalékát oltották be eddig.