EUR: 369,28 Ft
USD: 343,07 Ft
CHF: 380,98 Ft
GBP: 430,28 Ft
RON: 74,51 Ft
RSD: 3,15 Ft

Mai névnap:

Beszűkült randilehetőségek, jöhet a netes találka

Életmód
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: freepik.com

Meg kell találnia mindenkinek azokat a lehetőségeket, hogy ne kelljen lemondaniuk a párkeresésről.

Jócskán beszűkült az élettere mindenkinek az elmúlt hetekben. Kiestek az esti programok, ami eddig elegendő társas érintkezést biztosított. De vajon le kell-e mondanunk arról, hogy ebben az időszakban párt találjunk? Nos, nem feltétlenül kell lemondania bárkinek a párkeresésről. Igaz, hogy elsősorban az online felületek használata lendült fel az utóbbi időszakban, és az ismerkedés az internetes térbe szorult vissza. Ugyanakkor egy társkereső profilt regisztrálni pedig pofonegyszerű.

Hinni kell abban, hogy a társkeresők nagyon hasznosak, főleg akkor, ha arra használja őket mindenki, amire ténylegesen valók. Sokan ugyanis az appok használatával spórolnák meg az ismerkedési szakaszt, és a monitor mellett próbálják kitalálni, a másiknak milyen hibái lehetnek. Ez egyenes út a csalódáshoz, hiszen általában kiderül: az adott személy teljesen más az életben, mint amilyennek elképzelik őt a világhálón keresztül.


Az ismerkedés az internetes térbe szorult vissza       Fotó: freepik.comSzáraz Gábor párválasztási szakember szerint az első hibát akkor követik el az ismerkedni vágyók, amikor kitöltetlenül hagyják a profiljukat. Sok esetben nincsen bemutatkozás, és ez bizony nem könnyíti meg a döntést, hiszen a bemutatkozás segítene kiindulópontot adni a kommunikációhoz. Persze jogos kérdés, hogy érdemes-e energiát fektetni a randizásba, ha már találkozni nem lehet. A válasz: mindenképpen. Sőt, az első találkozó előtt nem árt néhány levél után telefonon vagy videochaten kommunikálni a másik féllel.