392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Életmód

A babaszoba nem karácsonyfa, hogy feldíszítsük!

10perc.hu
2021. 10. 20.
A babaszoba nem karácsonyfa, hogy feldíszítsük!

Sok anyuka esik abba a hibába, hogy túldíszíti, esetleg a kelleténél mozgalmasabbá, ingergazdagabbá teszi a kicsi szobáját.

Egy gyermek életében meghatározó, milyen környezetben tölti élete első éveit. A szülők számára ugyanakkor az is fontos szempont, hogy a babaszoba a lakás többi részével harmonizáljon, stílusos, ám nyugodt környezetet teremtsen a kicsi számára.

„A babaszoba az otthon részét képezi: elvárás, hogy a család minden tagja hangulatosnak találja, szeressen bemenni oda. A legfőbb szempont mégis az, hogy a baba számára kényelmes, békés környezet legyen. Itt is határozottan igaz, hogy a kevesebb néha több” – fogalmazott Katona Eszter, a babyberry vezetője.



A szakember a 10perc.hu érdeklődésére elmondta, sok anyuka esik abba a hibába, hogy túldíszíti, esetleg a kelleténél mozgalmasabbá, ingergazdagabbá teszi a kicsi szobáját. Nem szabad megfeledkezni a funkcióról, mégpedig, hogy a gyerek elsődlegesen pihen és alszik majd ebben a helyiségben.

Az anyukák általában már a várandósság elejétől tervezik a szobát, ismerkednek a lehetőségekkel. Amikor a 6-7. hónap környékén elkezdenek vásárolni, azt általában már kész tervekkel a fejükben teszik: sokan inspirálódnak különböző közösségi oldalakról, ahol rengeteg nagyszerű dizájnnal lehet találkozni.



Katona Eszter szerint az a legfontosabb, hogy harmonikussá, esztétikussá tegyék a babaszobát. Ám mindez nem csupán az anyukák szépérzékét szolgálja: az egymással stílusukban jól kombinálható márkák kellemes környezetet teremtenek a babák számára is. Ugyanis a kicsiknek különösen fontos, hogy az általuk megszeretett tárgyak sokáig velük maradjanak, kiállják az idő próbáját.

Főkép forrása:
Babyberry

További cikkek