390.68 Ft

364.51 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Az Egyesült Államok 500 millió adag Pfizer-vakcinát tervez elajándékozni

Forrás: Beregi Balázs, az MTI tudósítója
2021. 06. 09.
Az Egyesült Államok 500 millió adag Pfizer-vakcinát tervez elajándékozni

Az Egyesült Államok 500 millió adagot vásárol a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcinájából, hogy a következő két évben megossza a rászoruló országokkal - jelentette az amerikai sajtó az ügyet ismerő, nevük elhallgatását kérő forrásokra hivatkozva. 


Sajtóinformációk szerint a Joe Biden amerikai elnök vezette adminisztráció drámai módon kívánja fokozni erőfeszítéseit a világ lakosságának beoltására.

A The Washington Post című amerikai napilap szerint az elnök várhatóan a világ hét vezető ipari hatalmának (G7) pénteken kezdődő háromnapos csúcstalálkozóján, a délnyugat-angliai Cornwallban, Carbis Bay városában jelenti be hivatalosan a tervet.

A The New York Times című amerikai napilap azt közölte, hogy az 500 millió adag vakcinát két év alatt mintegy 100 országba juttatnák el. Idén 200 millió adagot, a fennmaradó 300 milliót pedig 2022-ben osztanák szét.

Az Egyesült Államokban jelentősen csökkent a koronavírus elleni vakcinák iránti kereslet, miután a felnőtt lakosság több mint 63 százaléka megkapta már az első adagot valamelyik oltásból. Ehhez képest például az afrikai emberek kevesebb mint 2 százalékáról mondható el ugyanez.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek