395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Aukció: ötvenöt milliót fizettek egy Keserü Ilona képért

10perc.hu
2021. 06. 02.

Amíg tegnap a második világháború utáni és kortárs művekre, úgy ma klasszikus, 19. és 20. századi magyar festményekre és Zsolnay-kerámiákra lehet licitálni a Virág Judit Galéria árverésén.

A szokásosnál kevesebben jelentek meg a Virág Judit Galéria kétnapos árverésén, hiszen a trend alapján egyre többen választják az online, illetve a telefonos licitálást. A 104 tételt felvonultató árverésen elsősorban az élő klasszikusként számon tartott magyar festők nonfiguratív munkái domináltak. A legmagasabb áron leütött tétel Keserü Ilona Marilyn és a tenger című, 1987-ben készült festménye lett, amely 33 millió forintos kikiáltási árról indulva 55 millió forintért kelt el.

A csúcsösszeget elért alkotás mellett Bak Imre Geometrikus kalligráfia I. című képe 24 millió forintról indulva 42 millió leütési árat ért el, de jól szerepelt a festő egy másik munkája is: a Kényes egyensúly című festményért 9 millió forintnál zárult le a licit. Szintén absztrakt mű Nádler István Gyász III. című képe, melyet 24 millió forintért ütöttek le a 15 millióról indult licit végén.

Főkép forrása:
Facebook/Virág Judit Galéria

További cikkek