395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Külföld

Átkeltek az ukránok a Dnyeperen! Megtámadták Szevasztopolt!

10perc.hu
2023. 04. 24.

Az átkelés Herszon városának közelében történt és az ukrán erők több kilométernyi szakaszt tarthatnak ellenőrzésük alatt Oleszkij településtől északra, ráadásul Szevasztopolt is dróntámadás érte.

Már több napja sikeresen partraszálltak és megtartottak egy hídfőállást az ukránok a Dnyeper-folyó keleti partján, Herszon városának magasságában. Mindez most került nyilvánosságra, mivel az ukránok műveleti okokból nem verték nagydobra az akciót – írta a 24.hu.

Az ukránok, akik türelemre intik a közvéleményt a keleti-parti harcokkal kapcsolatosan, most egy videót tettek közzé, amely április 18-án készült és az látszódik, hogy két csónakból tucatnyi kommandós száll ki és megy a közeli házakhoz.



Már orosz katonai bloggerek is sikeres ukrán partraszállásról írnak, akik szerint az ukránok az elmúlt napokban megvetették a lábukat a Dnyeper-folyó keleti partján, Herszon megyében. Az átkelés Herszon városának közelében történhetett és több kilométernyi szakaszt tarthatnak ellenőrzésük alatt Oleszkij településtől északra.

Az Intstitute for the Study of War nevű amerikai kutatóintézet szerint egyelőre nem lehet megítélni, hogy mekkora léptékű hadműveletről van szó. Az ukránok novemberben foglalták vissza a Dnyeper nyugati partját Herszon városával együtt az orosz megszállóktól, de akkor meg sem kísérelték az átkelést a több kilométer széles folyón.

Hajnalban dróntámadás érte a Krímben lévő Szevasztopol városát. A támadásról az orosz hírügynökségek is beszámoltak. Az orosz fekete-tengeri flotta volt a célpont. A felvételek szerint komoly robbanás is történt. Eközben a TASSZ orosz hírügynökség a helyi orosz kormányzót idézi, aki mazt nyilatkozta: "a flotta visszaverte a felszínen támadó drónokat". De azt is elismerte, hogy még mindig készenlétben vannak a fegyveres erők.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek