EUR: 371,06 Ft
USD: 348,05 Ft
CHF: 381,97 Ft
GBP: 429,95 Ft
RON: 74,68 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

Ársapka? Akár még nyáron is „hordhatjuk”…

Gazdasági hírek
10perc.hu
2 hónapja
Kiemelt kép: Freepik

Az élelmiszerek hatósági árai a szakértők szerint még hónapokig megmaradhatnak, miután még júniusban is 20 százalék feletti infláció várható.

Április közepén dönt a kormány az árstopok meghosszabbításáról, és akár további három hónappal is kitolhatják az élelmiszerek rögzített árát. Az árstop jelenlegi határideje 2023. április 30. – írta a Vg.hu. A szakértők szerint a döntés vélhetően az ársapka további maradása lesz.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ugyanis a múlt heti kormányinfón azt mondta, hogy a drágulás mérséklését szolgáló intézkedéseket – a kormány az árstopokat is ide sorolja – az infláció érezhető csökkenéséig megtartják. Török Zoltán, a Raiffeisen Bank vezető elemzője a gazdasági portálnak azt mondta, hogy érezhető csökkenésre március–április folyamán aligha lehet számítani, a tavaszi hónapokban bőven 20 százalék fölött alakulhat az infláció.

Az elemző szerint a februári 25,4 százalékos drágulás után, márciusban 24,7, áprilisban pedig 23,5 százalékos lehet a fogyasztói árak emelkedése, de még májusban és júniusban is 20 százalék fölött alakulhat. A Telex szerint, ha Gulyás szavait vesszük alapul, még biztosan velünk maradnak az ársapkák. Ha kell, akkor nyáron is…