392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Gazdaság

Ársapka? Akár még nyáron is „hordhatjuk”…

10perc.hu
2023. 03. 29.
Ársapka? Akár még nyáron is „hordhatjuk”…

Az élelmiszerek hatósági árai a szakértők szerint még hónapokig megmaradhatnak, miután még júniusban is 20 százalék feletti infláció várható.

Április közepén dönt a kormány az árstopok meghosszabbításáról, és akár további három hónappal is kitolhatják az élelmiszerek rögzített árát. Az árstop jelenlegi határideje 2023. április 30. – írta a Vg.hu. A szakértők szerint a döntés vélhetően az ársapka további maradása lesz.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ugyanis a múlt heti kormányinfón azt mondta, hogy a drágulás mérséklését szolgáló intézkedéseket – a kormány az árstopokat is ide sorolja – az infláció érezhető csökkenéséig megtartják. Török Zoltán, a Raiffeisen Bank vezető elemzője a gazdasági portálnak azt mondta, hogy érezhető csökkenésre március–április folyamán aligha lehet számítani, a tavaszi hónapokban bőven 20 százalék fölött alakulhat az infláció.

Az elemző szerint a februári 25,4 százalékos drágulás után, márciusban 24,7, áprilisban pedig 23,5 százalékos lehet a fogyasztói árak emelkedése, de még májusban és júniusban is 20 százalék fölött alakulhat. A Telex szerint, ha Gulyás szavait vesszük alapul, még biztosan velünk maradnak az ársapkák. Ha kell, akkor nyáron is…

Főkép forrása:
Freepik

Hirdetés

További cikkek