EUR: 382,59 Ft
USD: 355,01 Ft
CHF: 405,63 Ft
GBP: 445,79 Ft
RON: 77,02 Ft
RSD: 3,27 Ft

F1 Mexikói Nagydíj: az ég kék, a fű zöld, Verstappen meg megint futamot nyer

Sport
10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: Facebook/Max Verstappen

A már háromszoros világbajnok Red Bull-pilóta idei 16. sikerét aratta, amellyel saját eddigi rekordját adta át a múltnak.

Semmi különös nem történt a 2023-as Mexikói Nagydíjon – persze a hazai kedvenc, Sergio Pérez első knyaros kiesésétől eltekintve –, csak a szokásos forgatókönyv. A címvédő Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a futamot, már-már bántóan nagy fölénnyel.

Verstappen idén a 16. sikerét ünnepelhette, ami új rekord, hiszen ennyi futamot még senki nem nyert egy szezonon belül. Pályafutása során 51. alkalommal, Mexikóban pedig ötödször győzött. A történelmi hűség kedvéért jegyezzük meg: a holland mögött a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit pilótája lett a második, a monacói Charles Leclerc pedig a harmadik helyen zárt a Ferrarival.


A háromszoros világbajnok akár húsz futamot is nyerhet az idén     Fotó: Facebook/Max Verstappen


„Sajnos Checo kiesett az első körben, de a közönség itt maradt, és csodálatosak voltak. Tényleg hihetetlen szezont élünk át, és így volt ez ma is: harmadik helyről kellett rajtolnom, de az autó nagyon-nagyon gyors volt. Próbáltunk a többiektől eltérő stratégiát alkalmazni, de sajnos a piros zászló miatt ezt nem tudtuk igazán kamatoztatni. De még így is nagyon jók voltunk a végén a kemény gumikon is” – mondta Verstappen a futam után.

A háromszoros világbajnok azt is elárulta, vajon meddig javíthatja a saját rekordját, hiszen még három futam hátra van az idei szezonból. „17, 18… nem tudom” – reagált nevetve a világbajnok.