EUR: 382,59 Ft
USD: 355,01 Ft
CHF: 405,63 Ft
GBP: 445,79 Ft
RON: 77,02 Ft
RSD: 3,27 Ft

Ferencváros: az újabb bravúrponttal megnyílt az esély a nemzetközi kupatavaszra

Sport
10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt

A szerb edző irányításával továbbra is veretlen a Ferencváros – a csoportküzdelmek felénél továbbjutásra áll –, amely a Konferencia-liga főtáblájának következő fordulójában, november 9-én hazai pályán fogadja a Genket.

Amint arról a 10perc.hu is beszámolt, a Ferencváros gól nélküli döntetlent játszott csütörtökön a belga Genk otthonában a labdarúgó Konferencia-liga csoportküzdelmeinek harmadik fordulójában. Az FTC ezzel a döntetlennel, öt ponttal a második, továbbjutó helyen áll a csoportban. Dejan Sztankovics irányításával továbbra is veretlen a Ferencváros, amely a harmadik számú európai kupasorozat következő fordulójában, november 9-én hazai pályán fogadja a Genket.

A szerb vezetőedző nem titkolta, elégedett a Genk otthonában elért gól nélküli döntetlennel szerzett egy ponttal. A szakember hozzátette, érdekes mérkőzés volt, hiszen akár győzelem, de vereség is lehetett volna a találkozóból.


Dejan Stankovic irányításával továbbra is veretlen a Ferencváros     Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt


„Európában minden egyes pontnak jelentőége van. A legfontosabb az, hogy nem szenvedtünk vereséget. Nagyon kemény meccs volt minden szempontból, és persze mi minden találkozót szeretnénk megnyerni, az ellenfelünk erős volt. Talán ma nem a legjobb Ferencváros futballozott, de úgy érzem, megtiszteltük azokat a szurkolóinkat, akik ilyen sokat utaztak azért, hogy minket támogassanak" - fogalmazott Sztankovics.

A Ferencváros vezetőedzője kiemelte, ez egy rendkívül erős csoport, amelyet sokkal inkább gondol Európa-liga szintűnek, éppen ezért minden egyes pontnak jelentősége van. Hozzáfűzte, az, hogy a gárda még két mérkőzést játszhat hazai környezetben – ráadásul mindkettőt a nagy riválisok, a Fiorentina és a Genk ellen –, reális esélyt ad arra, hogy továbbjusson a csoportból.