Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Konferencia-liga: veretlen a Fradi, a másik nagy rivális otthonában is pontot szerzett a csapat

10perc.hu
2023. 10. 26.
Konferencia-liga: veretlen a Fradi, a másik nagy rivális otthonában is pontot szerzett a csapat

A Ferencváros gól nélküli döntetlent játszott csütörtökön a belga Genk otthonában a labdarúgó Konferencia-liga csoportküzdelmeinek harmadik fordulójában.

Bizonyos világhálós hírek arról szóltak, hogy a Fradi ultrái egy előre megbeszélt összecsapáson alulmaradtak a hazai keménymaggal vívott ökölpárbajban, így a zöld-fehérek a pályán állhattak volna bosszút a Genk gárdáján. A győzelem azonban elmaradt, elsősorban azért, mert a sérült Varga Barnabás helyett lehetőséget kapó Pesicset csak akkor lehetett felfedezni, amikor edzője lecserélte a második félidőben.

Mindenesetre a hazai szurkolók megadták a módját az összecsapás felvezetésének, óriás-koreográfiával és vélhetően UEFA-büntetést eredményező tűzijátékkal fogadták a csapatokat. Ennek következményeként a játékvezetőnek néhány percre félbe is kellett szakítania a találkozót, Dibusz kapuja előtt ugyanis jókora füst gomolygott.

A rendkívül sok szabálytalansággal tarkított kemény és harcos összecsapáson mindkét gárda egy kapufáig jutott el, ugyanakkor a kihagyott helyzetek száma is hasonló volt. Az FTC ezzel a döntetlennel öt ponttal a második helyen áll a csoportban, és továbbra is veretlenek Dejan Sztankovics irányításával. A harmadik számú európai kupasorozat következő fordulójában, november 9-én hazai pályán fogadja a Genket.


Sigér a meccs legnagyobb helyzetét hagyta ki az első félidőben     Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt


A csoport másik meccsén a Fiorentina házigazdaként 6-0-ra legyőzte a szerb FK Cukarickit. A firenzei csapat korábban soha nem nyert ekkora különbséggel az európai kupaporondon, az eddigi csúcsot a 2007 novemberében lejátszott UEFA Kupa-csoportmeccs jelentette, amelyen az olaszok hazai pályán 6-1-re győztek a svéd Elfsborg ellen.

Konferencia-liga, F csoport, 3. forduló

Genk (belga)-Ferencváros 0-0

Genk, 10.000 néző, jv.: Aleksandar Stavrev (északmacedón)

Genk: Vandevoort - Munoz, McKenzie, Cuesta, Arteaga - Paintsil (el-Hadj, 90.), Galarza, Heyhen, el-Hanúsz - Baah (Sor, 75.), Zeqiri (Arokodare, 75.)

Ferencváros: Dibusz - Botka (Ben Romdhane, a szünetben), S. Mmaee, Cissé (Abena, a szünetben), Ramírez (Pászka, 82.) - Sigér, Makreckis - Zachariassen (Owusu 65.), Abu Fani, Marquinhos - Pesic (Lisztes, 73.)

Kiállítva: Arokodare (93.)

A csoport állása: 1. Fiorentina 5 pont, 2. Ferencváros 5, 3. KRC Genk 5, 4. Cukaricki 0.

Főkép forrása:
MTI/Szigetváry Zsolt

További cikkek