EUR: 380,17 Ft
USD: 348,84 Ft
CHF: 399,18 Ft
GBP: 441,91 Ft
RON: 76,49 Ft
RSD: 3,24 Ft

Tyson Fury péppé verte Chisorát, majd verbálisan összecsapott Olekszandr Uszikkal

Sport
10perc.hu
11 hónapja
Kiemelt kép: Twitter/ESPN Ringside

A WBC szervezet veretlen nehézsúlyú világbajnoka a 10. menetben nyert TKO-val, majd a meccset követően bejelentette, meg kell műteni a jobb könyökét.

Ahogy azt az előzetes esélylatolgatások ígérték, a profi ökölvívás királykategóriájának egyik legjobb, legtechnikásabb, de kétségkívül legszínesebb egyénisége, Tyson Fury (33-0-1, 24 KO) egészen simán legyőzte immár harmadik alkalommal honfitársát, Derek Chisorát (33-13, 23 KO). A trilógia harmadik felvonását Londonban, a Tottenham Hotspur stadionjában, úgy 70 ezer néző előtt rendezték meg.

A Cigánykirálynak becézett Fury a harmadik menettől folyamatosan vette át az irányítást, és már ekkor látszódott, csak idő kérdése a győzelme. Nos, erre a 10. menetben került sor, amikor a vezetőbíró leléptette a szinte védekezésképtelen Chisorát. Ezzel Fury megvédte a WBC vb-övét, és végleg lezárta kettejük ringcsatájának történetét.
Természetesen ott volt a nézőtéren a WBA, WBO, IBF világelső ukrán Oleksandr Uszik, aki a meccset követően felment a ring széléhez, ahol a médiának szóló verbális csatába kezdett Furyval, illetve leginkább a brit világklasszis mondta a magáét. Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor csapnak össze egy címegyesítő csatában, ugyanis a Cigánykirály a Sun által megírt interjúban bejelentette, hogy jövőre, 2023 elején meg akarja műteni a jobb könyökét.