EUR: 388,45 Ft
USD: 370,45 Ft
CHF: 403,19 Ft
GBP: 448,76 Ft
RON: 78,09 Ft
RSD: 3,31 Ft

Élete végéig börtönben marad az egykori rendőrgyilkos!

Rendőrségi, bűnügyi hírek
10perc.hu
2 hónapja
Kiemelt kép: RTL

Másodszor kapott életfogytiglant a korábban Soós Lajossal és György Józseffel embert ölő Németh István.

Helybenhagyta a Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság ítéletét, melyben különös kegyetlenséggel és különös visszaesőként elkövetett emberölés miatt tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélték a korábban egyszer már életfogytiglanra elítélt Németh Istvánt. A férfi Soós Lajossal és György Józseffel közösen többek között Gyulai Károly rendőr-főtörzsőrmestert is megölte.

A mostani ítélet szerint a férfi - miután a korábbi életfogytiglani büntetéséből feltételesen szabadlábra helyezték - hajléktalan életmódot folytatott Budapesten. 2008. augusztusában egy este egy XII. kerületi kiserdőben együtt vacsorázott egy másik hajléktalan férfival. Konfliktus alakult ki köztük, a férfi égésgyorsító folyadékkal öntötte le a sértettet, ruházatát meggyújtotta, és elhagyta a helyszínt. A sértett súlyos égési sérüléseibe röviddel a kórházba szállítását követően belehalt.

A férfit első fokon a Fővárosi Törvényszék tavaly november 15-én bűnösnek mondta ki különös kegyetlenséggel és különös visszaesőként elkövetett emberölés bűntettében, és életfogytig tartó szabadságvesztésre, valamint 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, egyben a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből kizárta. A Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, így Németh István élete végéig fegyházban marad.