EUR: 391,25 Ft
USD: 368,76 Ft
CHF: 405,32 Ft
GBP: 451,21 Ft
RON: 78,68 Ft
RSD: 3,34 Ft

Kávézaccos vízzel öntözzük a növényeket

Otthon
10perc.hu/KM
2 éve
Kiemelt kép: freepik.com

A balkonnövények leveleit és szirmait ne öntözzük, mert nemcsak kiégnek, de a forróságban meg is fázhatnak.

Az öntözésre a legjobb időszak nyáron a kora reggeli vagy az esti órák, így elkerüljük, hogy a vízcseppek kiégessék a növény leveleit. Soha ne öntözzük a nagy melegben, délben a növényt, mert a felmelegedett gyökereket, ha hideg víz éri ugyanúgy megfáznak, mint mi ha hideg üdítőt vagy fagyit eszünk hirtelen.

A slag helyett érdemes kannát használni. Így nemcsak célzottan öntözhetünk, de a pazarlást is elkerülhetjük. Vitaminról is gondoskodjunk. A tápoldat mellett az egyik legolcsóbb megoldás a kavézaccal való locsolás.


Vigyázat, a túlzott locsolás is tilos, akármilyen forróság van    Fotó: freepik.com


Hetente egyszer érdemes tíz liter vízben két evőkanál kávézaccot feloldani. Ezzel a módszerrel természetes tápanyagot juttathatunk a muskátliknak és a begóniáknak. Az így kapott oldat ugyanis megfelelő káliumot és nátriumot tartalmaz a növények számára.

Vigyázat, a túlzott locsolás is tilos, akármilyen forróság van. Ha virágcserépben van a növény a tálában soha ne legyen pangó víz, mert sárgulni kezd a levele és a virágzást is megsínyli. Az elnyílt virágokat mindig szárral vágjuk le és akkor hamar meghálálja a növény.