EUR: 382,59 Ft
USD: 355,01 Ft
CHF: 405,63 Ft
GBP: 445,79 Ft
RON: 77,02 Ft
RSD: 3,27 Ft

„Békeüzenet” Moszkvából: Ukrajna vagy kapitulál, vagy megszűnik létezni!

Orosz-ukrán háború
10perc.hu
2 hónapja
Kiemelt kép: BBC

Vjacseszlav Vogyodin, az orosz parlament alsóháza (Állami Duma) elnöke szerint "hét tény bizonyítja", hogy Washington és Brüsszel elvesztette az Oroszország kimerítéséért vívott háborút.

Azért az bőven látszik, hogy Oroszországban egyre több politikusnak hagy ki a realitásérzéke. Most ezekhez az emberekhez csatlakozott Vjacseszlav Vogyodin, az orosz parlament alsóháza (Állami Duma) elnöke is, aki a Telegramon közzétett véleménye szerint a jelenleg is, minimum váltakozó sikerrel zajló háborút Ukrajna és a Nyugat elveszítette az oroszokkal szemben.

Vologyin szerint "hét tény bizonyítja", hogy Washington és Brüsszel elvesztette az Oroszország kimerítéséért vívott háborút. A kijevi rezsim militarizálására költött hatalmas összegek ellenére a helyzet nyugati fegyver- és lőszerhiányhoz, az európai és az amerikai politikusok iránt bizalomvesztéshez, valamint az ukrán ellentámadás kudarcához, Ukrajna csődjéhez és demográfiai katasztrófájához vezetett.

"Több mint 10,5 millió ember menekült el Ukrajnából. A Krím, Szevasztopol, a Donyecki és a Luhanszki Népköztársaság, valamint Zaporizzsja és Herszon megye további 11,2 millió lakosa döntött Oroszország mellett. Ukrajna 2014 óta lakosságának 53,7 százalékát vesztette el" - érvelt az orosz házelnök, kissé megfeledkezve arról, hogy az általa említett népszavazások az orosz fegyverek árnyékban, az ukrán lakosság elmenekülését követően lettek megrendezve.


Vologyin szerint "hét tény bizonyítja", hogy Washington és Brüsszel elvesztette az Oroszország kimerítéséért vívott háborút    Fotó: kremlin.ru


"A kijevi rezsim mozgósítja az 50 év feletti férfiakat, valamint a tuberkulózisban, vírusos hepatitisben, HIV-ben és más betegségekben szenvedőket. 2023. október 1-jétől a nőket is katonai nyilvántartásba veszik. Az ápolóknak, orvosoknak, gyógyszerészeknek megtiltják, hogy elhagyják Ukrajnát. Ukrajna csődbe ment. Ukrajna GDP-je 2022-ben 30,4 százalékkal csökkent – ez a legrosszabb eredmény az ország történetében" – írta. Itt éppen azon lendült túl nagyvonalúan, hogy az orosz oldalon börtönből kiengedett bűnözők harcoltak

Vologyin emlékeztetett rá, hogy júniusban Ben Wallace akkori brit védelmi miniszter kijelentette, hogy a nyugati országok kifogytak a Kijevnek szállítható nemzeti fegyverkészletekből. Joe Biden amerikai elnök júliusban elismerte, hogy a kazettás lőszerek Ukrajnának történő átadásáról szóló döntés azért született, mert a hagyományos lövedékek elfogytak.

"Az Európai Unió és az Egyesült Államok vezetőivel szembeni bizalmatlansági mutatók történelmi maximumon állnak. Biden teljesítményét 57, (a francia elnök Emmanuel) Macronét 69, (a német kancellár Olaf) Scholzét 72 százalék nem tartja jónak. Az Egyesült Államok és az európai országok lakosainak többsége ellenzi a fegyverszállításokat Ukrajnának" - írta a politikus.

Megjegyezte, hogy a NATO által támogatott ukrán hadsereg hatalmas veszteségeket szenvedett el mind hadfelszerelésben, mind katonákban, és szerinte az eredmények hiánya csalódást okozott a nyugati szponzoroknak. Ehhez képest egyre nagyobb gondot jelent az ukrán tűzérség Moszkvának, valamint a sorozatos dróntámadások is eléggé hatékonyak.