EUR: 393,07 Ft
USD: 373,75 Ft
CHF: 406,82 Ft
GBP: 454,93 Ft
RON: 79,01 Ft
RSD: 3,36 Ft

Az oroszok továbbra is légicsapásokkal támadják Kijevet

Orosz-ukrán háború
10perc.hu
2 hónapja
Kiemelt kép: Ukrajna Belügyminisztériuma, Kijev város katonai igazgatása (twitter.com/ukraine_ua)

Az iráni gyártmányú Sahíd drónok különböző irányokból hatoltak be a fővárosba.

Újabb orosz légitámadás érte Kijevet, a dróncsapásoknak legalább egy halottja és négy sebesültje van, az ukrán főváros elleni támadások harmadik éjszakáján robbanások hallatszottak több városrészben – jelentették csütörtök hajnalban a hatóságok, közölte az atv.hu.

,,Ma este iráni gyártmányú, pilóta nélküli repülőgépek nagyszabású támadása történt" - közölte a kijevi katonai közigazgatás a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

A közlemény szerint az iráni gyártmányú Sahíd drónok különböző irányokból hatoltak be a fővárosba, egy tucatot lelőttek közülük a város légterében. Öt kerületből jelentettek lezuhant törmeléket, egy 19 éves nőt és egy 23 éves férfit kórházba szállítottak repeszek okozta sebesülésekkel.

Szerhij Popko, a kijevi katonai közigazgatás vezetője szerint a Darnickij kerületben két ember megsérült a lehulló törmelékektől. Vitalij Klicsko kijevi polgármester elmondta, hogy a Podilszkij városnegyedben egy lakóházban keletkezett tűz oltása közben egy holttestre bukkantak. Az ukrán légierő közleménye szerint továbbra is fennál a Kijev elleni orosz dróntámadás veszélye.