EUR: 391,25 Ft
USD: 368,76 Ft
CHF: 405,32 Ft
GBP: 451,21 Ft
RON: 78,68 Ft
RSD: 3,34 Ft

Egyre jobban eldurvul az immár drónokkal vívott háború

Orosz-ukrán háború
10perc.hu
4 hónapja
Kiemelt kép: BBC

Az oroszok ismételten Kijevet és Ogyesszát, az ukránok pedig a Krím-félszigetet támadták nagy erőkkel.

Úgy tűnik, a már nagyon beígért ukrán ellentámadásig mindkét fél főleg a drónok bevetését szorgalmazza. Robbanások egész sorozata rázta meg a krími Szevasztopol környékét a hétvégén. Egy krími tisztségviselő szerint Ukrajna áll a támadások mögött, amelyet drónokkal hajtottak végre – írja a Task & Purpose haditechnikai portál.

Mihail Razvozsajev, Szevasztopol kormányzója úgy nyilatkozott, tíz drónt sikeresen megállítottak, amelyek közül három kifejezetten a kikötővárosban lévő helyszíneket vette célba. A közösségi médiában közzétett bejegyzések szerint azonban több robbanás is történt a félszigeten található katonai létesítmények körében.

Oroszország ezzel szemben kiterjedt légitámadás-sorozatot indított Kijev és több más ukrajnai terület ellen - közölték ukrán tisztségviselők. Három ember megsérült a kijevi Szolomjanszkij kerületben történt robbanásokban, két másik pedig Szvjatosin kerületben a lezuhanó dróndaraboktól. A kijevi katonai közigazgatás közlése szerint összesen 30 pilóta nélküli légi járművet észleltek és lőttek le a főváros légterében.