EUR: 380,17 Ft
USD: 348,84 Ft
CHF: 399,18 Ft
GBP: 441,91 Ft
RON: 76,49 Ft
RSD: 3,24 Ft

Baleset vagy merénylet? Lezuhant egy helikopter Kijevben, az ukrán belügyminiszter nem élte túl a katasztrófát

Orosz-ukrán háború
10perc.hu
10 hónapja
Kiemelt kép: Twitter/NOELreports

Ukrán hírforrások szerint legalább 16-an vesztették el az életüket, Denisz Monasztirkszkij mellett a helyettese és egy államtitkár is meghalt a zuhanásban.

Döbbenetes eset történt Kijev egyik külvárosában. Olekszij Kuleba, Kijev megye kormányzója bejelentette, hogy Brovariban egy Eurocopter EC225 Super Puma nagy hatótávolságú személyszállító helikopter csapódott a földbe egy óvoda és egy lakóépület közelében.

,,A tragédia idején gyerekek és óvónők voltak az intézményben, de mostanra mindenkit kimenekítettünk" – írta a Telegramon Kuleba. A politikus tájékoztatása szerint a szerencsétlenségnek vannak áldozatai, de további részletek egyelőre nem világosak, ahogy azt sem tudni, hogy mi okozta a helikopter lezuhanását: baleset történt vagy merénylet.A közösségi médiában megosztott videók tanúsága szerint több épület is lángra kapott. Az ukrán médiában megjelent hírek szerint legalább tizenhatan haltak meg, míg huszonketten megsérültek, köztük tíz gyermek. Az Ukrainska Pravda ukrán hírportál megtudta, hogy az áldozatok között van Denisz Monasztirkszkij ukrán belügyminiszter, a helyettese és egy államtitkár.