EUR: 382,59 Ft
USD: 355,01 Ft
CHF: 405,63 Ft
GBP: 445,79 Ft
RON: 77,02 Ft
RSD: 3,27 Ft

Hullottak az orosz bombák az ukrán városokra, súlyos rakétatámadás érte Kijevet

Orosz-ukrán háború
10perc.hu
11 hónapja
Kiemelt kép: Twitter/ Ukrajinszka Pravda

Mihajlo Podoljak, az ukrán elnök tanácsadója a Twitteren azt írta, hogy az oroszok több mint 120 rakétát lőttek ki Ukrajnára.

Újabb súlyos orosz rakétatámadás érte Ukrajna több régióját, köztük a fővárost, Kijevet. A nemzeti infrastruktúrát célba vevő támadásokra válaszul az egész országban megszólaltak a légvédelmi szirénák. Az ukrán hatóságok több régióban közölték, hogy néhány rakétát megsemmisítettek.

Mihajlo Podoljak, az ukrán elnök tanácsadója a Twitteren azt írta, hogy az oroszok több mint 120 rakétát lőttek ki Ukrajnára. Ez a legsúlyosabb orosz rakétatámadás december 16. óta, és a tizedik hullám október óta. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök napok óta figyelmeztet egy új nagy orosz támadásra.

Kijevben a regionális közigazgatás szerint működésbe léptek a légvédelmi rendszerek a folyamatban lévő rakétatámadás elhárítására. A fővárosban robbanások hallatszottak. Az ukrán főváros polgármestere, Vitalij Klicsko arra szólította fel a lakosokat, hogy készüljenek fel további áramkimaradásokra.


Az oroszok több mint 120 rakétát lőttek ki Ukrajnára     Fotó: Twitter/ Ukrajinszka Pravda


A kijevi lakosok a városi vezetésnél azt kezdeményezték, hogy állítsa le a fővárosi metró működését csúcsidőn kívül, 10 és 17 óra között, és a megtakarított áramot ossza szét a fogyasztók között, elsősorban azoknak, akiknek nincs gáztűzhelyük. Dnyipro, Odessza és Krivij Rih régiókban a hatóságok kikapcsolták az áramszolgáltatást.

Az éjszaka folyamán Vinnicja, Zsitomir, Kirovohrad, Mikolajiv és Csernyihiv megyékben riasztást rendeltek el, az ukrán média Dnyipro, Nyikopol, Szumi és Harkiv megyékben is robbanásokról számolt be. Odessza délkeleti külvárosában csütörtök reggel két robbanás hallatszott. A nyugat-ukrajnai Lviv nagyváros csaknem teljesen áram nélkül maradt.