EUR: 380,12 Ft
USD: 347,01 Ft
CHF: 394,37 Ft
GBP: 438,24 Ft
RON: 76,44 Ft
RSD: 3,24 Ft

Stoltenberg: nem engedhető meg, hogy az ukránokat fagyhalálba rakétázó Oroszország győzzön

Orosz-ukrán háború
10perc.hu
11 hónapja
Kiemelt kép: nato.int

Az észak-atlanti katonai szövetség főtitkára szerint az a feladatuk, hogy támogassák Ukrajnát, és megakadályozzák a háború átterjedését más országokra.

A NATO főtitkára, Jens Stoltenberg a német kancellárral, Olaf Scholz-cal folytatott megbeszélést, és megegyeztek abban, nem szabad megengedni, hogy Oroszország győzzön az Ukrajna elleni háborúban.

Az észak-atlanti szövetség nem hagyja, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök belerángassa a háborúba, de azt sem engedheti meg, hogy az ukrán lakosságot "fagyhalálba" rakétázó Oroszország győzzön. Ezért a NATO feladata Ukrajna támogatása és annak megakadályozása, hogy a háború átterjedjen más országokra.

„Putyin győzelme arra bátorítana más autoriter vezetőket, hogy hasonló eszközökkel próbálják elérni céljaikat, ami veszélyesebbé tenné a világot, és mindannyian sérülékenyebbé válnánk" - mondta Jens Stoltenberg.

Hozzátette, Ukrajna támogatásának ára van, amit az energia és az élelmiszerek drágulása is mutat, de a Nyugat pénzzel, az ukránok az életükkel fizetnek a nemzetközi joggal ellentétes orosz támadás elhárításáért.