EUR: 382,59 Ft
USD: 355,01 Ft
CHF: 405,63 Ft
GBP: 445,79 Ft
RON: 77,02 Ft
RSD: 3,27 Ft

116 millióért kelt el az ukrán First Lady nyaralója a Krímben

Külföldi hírek
10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: X (Twitter)

Vlagyimir Konsztantyinov, a Krími Államtanács elnöke elmondta, hogy a bevételt elsősorban az Ukrajna elleni háború résztvevőinek és családjaiknak támogatására, valamint a félsziget városainak és régióinak fejlesztésére fordítják.

Árverésen értékesítették Olena Zelenszka, az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij feleségének az elcsatolt Krím félszigeten lévő lakását, amelyet már ezt megelőzően államosítottak - hozta nyilvánosságra a krími "ingatlanügyi minisztérium" sajtószolgálata. A vevő 44,356 millió rubelt (166 millió forintot) fizetett érte.

A penthouse jellegű lakás - amely Olena Zelenszka nevén volt - a Krím déli partvidékén lévő Livagyija településen egy lakóparkban található, 119,5 négyzetméter alapterületű. Az ötödik emeleten helyezkedik el, erkélyéről kilátás nyílik a Fekete-tengerre, valamint a Livagyija-palotára és annak kertjére.

Az Obozrevatyel ukrán hírportál emlékeztetett arra, hogy a házat parkolóhellyel együtt még a félsziget orosz elcsatolása és Zelenszkij elnöki kinevezése előtt, 2013-ban vásárolta meg a Zelenszkij család. Árát akkor 1,3 millió hrivnyára (akkori árfolyamon 36,8 millió forintra) becsülték, Zelenszkij a 2020-as vagyonnyilatkozatában fel is tüntette az ingatlant.

A RIA Novosztyi orosz hírportál beszámolója szerint Vlagyimir Konsztantyinov, a Krími Államtanács elnöke elmondta, hogy a bevételt elsősorban az Ukrajna elleni háború résztvevőinek és családjaiknak támogatására, ezen túlmenően pedig a félsziget városainak és régióinak fejlesztésére fordítják.