EUR: 380,12 Ft
USD: 347,01 Ft
CHF: 394,37 Ft
GBP: 438,24 Ft
RON: 76,44 Ft
RSD: 3,24 Ft

Alig bírják kivégezni az elítélteket Alabamában, inkább felfüggesztette az ítéletek végrehajtását a kormányzó

Külföldi hírek
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: wikipedia

Kay Ivey kormányzó az állam főügyészét arra kérte, hogy állítsák le két elítélt esetében a végrehajtás időpontjának kijelölését.

Egyelőre nem hajtanak végre halálos ítéletet Alabamában. Ugyanis az állam kormányzója kezdeményezte a halálos ítéletek végrehajtásának felfüggesztését, és teljes felülvizsgálatot kért, miután a múlt héten újabb elítélt esetében nem tudták végrehajtani az ítéletet.

Kay Ivey az állam főügyészét arra kérte, hogy állítsák le két elítélt esetében a végrehajtás időpontjának kijelölését. A kormányzó emellett arra kérte a büntetés-végrehajtásért felelős állami hatóságot, hogy indítson teljes felülvizsgálatot, és tekintse át a kivégzések folyamatát.

Minderre azért volt szükség, mert múlt csütörtökön két hónapon belül másodszor hiúsult meg halálos ítélet végrehajtása technikai okokból. Legutóbb szeptemberben kellett leállítani kivégzést, miután az elítélt több órán keresztül volt kikötözve. Júliusban pedig csak háromórás procedúrát követően tudták végrehajtani az ítéletet, miután nem találták az elítélt vénáját.