EUR: 391,25 Ft
USD: 368,76 Ft
CHF: 405,32 Ft
GBP: 451,21 Ft
RON: 78,68 Ft
RSD: 3,34 Ft

Vilmos herceg: „Nem vagyunk rasszisták!”

Külföldi hírek
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: AFP

Harry herceg bátyja visszautasítja öccse és annak felesége vádjait, és mindenképpen beszélni szeretne az elhangzottakról a testvérével.

A brit uralkodó család közleménye után ezúttal Vilmos herceg is megszólalt öccse és annak felesége, Meghan hercegné által adott interjú kapcsán. Mint korábban a 10perc.hu megírta, a CBS televízió műsorában Meghan azt állította, hogy amikor kisfiát, a most kétéves Archit a szíve alatt hordta, a királyi család valamelyik tagja aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy az afroamerikai felmenőkkel rendelkező édesanya miatt túl sötét lesz a kisbaba bőre. Ráadásul az ettől való félelem miatt a kis Archie nem kapott hercegi rangot.


Katalin hercegné egy általa alapított iskolát keresett fel férjével, Vilmos herceggel     Fotó: Reuters


Vilmos herceg és felesége Katalin hercegné éppen azt az oktatási intézményt látogatta meg, amit a hercegné 2018-ban alapított egy mentálhigiénés program keretében. A The Telegraph újságírója a rendezvényen megkérdezte Vilmost, mi a véleménye testvérének és a sógornőjének nyilatkozatáról, illetve beszélt-e Harryval az ominózus televíziós műsor óta.

„Nem vagyunk rasszisták, ezt jegyezzék meg. Sajnos még nem beszéltem az öcsémmel, de mindenképpen szeretnék erre minél előbb sort keríteni, hogy tisztázzunk sok mindent” – jelentette ki Vilmos.