EUR: 382,59 Ft
USD: 355,01 Ft
CHF: 405,63 Ft
GBP: 445,79 Ft
RON: 77,02 Ft
RSD: 3,27 Ft

Izraeli-palesztin háború - Meghalt egy francia nő a Hamász támadásában

Izraeli-palesztin háború
MTI
2 hónapja

Egy francia nő meghalt a Hamász iszlamista palesztin szervezet Izrael elleni támadásában, és több francia állampolgár tartózkodási helyét nem sikerült még azonosítani - közölte vasárnap este a francia külügyminisztérium.

"Szomorúan értesültünk egy honfitársunk tragikus haláláról Izraelben a terrorista támadások során" - jelezte Anne-Claire Legendre külügyi szóvivő, megerősítve a "szigorú óvatosságra vonatkozó figyelmeztetéseket" az Izraelbe utazók számára.

"Az események kezdete óta felállt egy válságstáb, amely a francia közösségnek és az országba látogató franciáknak nyújt segítséget", és a francia diplomáciai szolgálatok "mindent elkövetnek, hogy megpróbálják tisztázni több olyan állampolgár helyzetét, akiknek a tartózkodási helyét eddig nem sikerült azonosítani" - olvasható a közleményben.

A számos országban terrorszervezetként nyilvántartott Hamász szombaton indított támadást Izrael ellen több száz rakétával és fegyveres egységekkel, amelyek behatoltak izraeli településekre, több száz embert megöltek, százakat megsebesítettek és túszokat hurcoltak magukkal vissza a Gázai övezetbe. Izrael hadserege vasárnap ellencsapással válaszolt.

Meyer Habib nemzetgyűlési képviselő úgy tudja, hogy egy 26 éves francia-izraeli állampolgárt elrabolt a Hamász Izrael déli részén. Elisabeth Borne miniszterelnök az értesülést "korainak" minősítette.