EUR: 391,25 Ft
USD: 368,76 Ft
CHF: 405,32 Ft
GBP: 451,21 Ft
RON: 78,68 Ft
RSD: 3,34 Ft

Ha csak köteleződ van, ne is keresd a biztosítódat! Jégkárra ugyanis egy fillért sem fogsz kapni

Autó-motor hírek
10perc.hu
1 hónapja
Kiemelt kép: Skoda

A casco-biztosítással rendelkező autósoknak viszont nem kell tartaniuk a jégverésektől, azok ugyanis már alapból védenek minket a jégkárokkal szemben.

Legutóbb július végén volt komoly jégverés Magyarországon, Szabolcs megyében a teniszlabda méretű jég több száz ingatlanban és szabadban álló járműben okozott kárt. A biztosítók figyelmeztetnek, hogy a kötelező biztosítás nem véd a jégkárok ellen.

Magyarországon, az elmúlt öt évben megduplázódott a jégverésből eredő károk száma, míg az okozott anyagi kár mértéke pedig a sokszorosára emelkedett. A Pénzcentrum biztosítói körképéből kiderült, hogy az autósoknak nem kell tartaniuk a jégverésektől, ha rendelkeznek casco-biztosítással, azok ugyanis már alapból védenek minket a jégkárokkal szemben.

Fontos azonban hangsúlyozni, hogy ez a fenti megállapítás csak a cascóra, és nem a kötelező biztosításokra vonatkozik, azok továbbra sem védenek minket az elemi károkkal szemben - legalábbis alapesetben biztosan nem, de lehet kiegészítő biztosítást kötni. Úgyhogy az autósoknak érdemes különös tekintettel lennie a jégeső veszélyére.