Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

A Meta új funkciókkal harcol a tinédzserek "szextorziója" ellen az Instagramon

10perc.hu
2024. 10. 18.
A Meta új funkciókkal harcol a tinédzserek "szextorziója" ellen az Instagramon

A Meta új funkciókat vezet be az Instagramon, hogy megakadályozza a tinédzserek "szextorzióját," válaszul a közösségi médiaplatformon tapasztalható egyre gyakoribb online zsarolási esetekre.

A Meta új intézkedéseket vezet be az Instagramon a tinédzserek "szextorziójának" megelőzésére. Antigone Davis, a vállalat globális biztonságért felelős vezetője figyelmeztetett arra, hogy a "szextorzió", amely során felnőttek arra kényszerítik a fiatalokat, hogy meztelen képeket küldjenek, egyre gyakoribbá válik a közösségi média platformjain - közölte az NBC.

Az Instagram mostantól automatikusan blokkolja azokat a követési kérelmeket, amelyeket olyan fiókok küldenek, amelyek gyanús viselkedést mutatnak. Emellett bevezetik a meztelenség elleni védelmet is, amely automatikusan elmos minden olyan képet, amely meztelenséget tartalmaz, és a felhasználókat arra ösztönzik, hogy gondolják meg, mit küldenek. A Meta célja, hogy védje a fiatalokat a szexuális zsarolástól, miközben a törvényhozók folyamatosan keresik a közösségi média platformok szigorúbb szabályozását. A közelmúltbeli intézkedések mellett a Meta figyelmeztető kampányokat is indít, hogy tájékoztassa a felhasználókat a szextorzió veszélyeiről.

Az új funkciók egyben a legfrissebb biztosítékok, amelyeket a fiatalabb felhasználók számára vezettek be az alkalmazáson. Múlt hónapban a Meta bejelentette, hogy minden 18 év alatti felhasználót automatikusan „tini fiókokba” helyez, amelyekhez szigorúbb adatvédelmi beállítások tartoznak. A bejelentés a Meta legújabb erőfeszítése a gyermekbiztonsági problémák elleni küzdelemre a platformjain, miközben a törvényhozók és a szülők folyamatosan vizsgálják a közösségi médiaplatformokat, mivel aggódnak, hogy a közösségi médiaplatformok nem rendelkeznek elegendő védelemmel a gyermekeik biztonsága érdekében.




Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Instagram

További cikkek