Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Minden tinédzser fiókját priváttá teszi a Meta

10perc.hu
2024. 09. 18.
Minden tinédzser fiókját priváttá teszi a Meta

A Meta bejelentette, hogy az Instagram összes 18 év alatti felhasználójának fiókját automatikusan priváttá teszi, és új, szigorú adatvédelmi intézkedéseket vezet be a közösségi média fiatalokra gyakorolt hatásainak csökkentésére.

A Meta csoport jelentős lépést tett a fiatalok adatvédelme érdekében, mivel az összes 18 év alatti Instagram-fiókot automatikusan priváttá alakítja, és új "Tini-fiók" kategóriát hoz létre. A frissítés célja a közösségi média negatív hatásainak csökkentése, különösen a fiatal felhasználók körében - közölte a hvg.

Az új beállításokkal a tinédzser felhasználók csak azokkal léphetnek kapcsolatba, akikkel már korábban kapcsolatban álltak az Instagramon, és a 16 év alatti felhasználók csak szülői engedéllyel módosíthatják az alapbeállításokat. A szülők korlátozhatják a fiók használatát, és nyomon követhetik, hogy gyermekeik kikkel lépnek kapcsolatba.

A változások részeként a 18 év alatti Instagram-felhasználók értesítést kapnak arról, hogy napi egy óra használat után zárják be az alkalmazást, és a fiókok alapértelmezett alvó üzemmóddal is rendelkeznek majd, amely éjszakára elnémítja az értesítéseket.

A Meta közölte, hogy az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában, Kanadában és Ausztráliában 60 napon belül, míg az Európai Unióban az év végéig, a világ többi részén pedig januárban állítják át az érintett felhasználók fiókjainak beállításait.

Ez a változás körülbelül három évvel azután érkezik, hogy a Meta felhagyott az Instagram kifejezetten tinédzsereknek szánt verziójának fejlesztésével, miután törvényhozók és érdekvédelmi csoportok felhívták a figyelmet a fiatalokra gyakorolt hatásaira. Számos tanulmány is rámutatott arra, hogy a közösségi média túlzott használata a fiatalok körében hozzájárulhat a mentális egészségi problémák, mint például a depresszió, szorongás és tanulási zavarok kialakulásához vagy súlyosbodásához. Tavaly 33 amerikai állam, köztük Kalifornia és New York keresetet nyújtott be a Facebookot is működtető techcég ellen a platformok veszélyeiről szóló nyilvános tájékoztatás hiánya miatt. A Meta mellett a Google és a TikTok ellen is több száz pert indítottak a fiatalok mentális egészségére gyakorolt hatások miatt.




Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Instagram

További cikkek