Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Újítások érkeznek az Instagram felületén

10perc.hu
2024. 09. 06.
Újítások érkeznek az Instagram felületén

Az Instagram új funkcióval bővül: nyilvános hozzászólások a történetekhez, ideiglenes kommentek és feltűnő szívek a kedvelésekhez.

Az Instagram új funkciókkal bővíti platformját, amely jelentős változásokat hoz a felhasználói élményben. A legfrissebb újdonság, hogy hozzászólásokat lehet írni a történetekhez (Stories), amelyeket a The Verge hírportál jelentett be - közölte az Index.

Eddig az Instagram-sztorikra való válaszadás lehetősége egy privát üzenet formájában valósult meg, amely csak a tartalom közzétevője számára volt látható. Az új hozzászólási funkcióval azonban a történetekre adott reakciók nyilvánossá válnak, így bárki, aki megtekinti a történetet, láthatja a hozzászólásokat is.

A hozzászólási lehetőség a felhasználói fiókok típusától függően korlátozott lesz: privát fiókok esetében csak azok hagyhatnak kommentet, akiket a posztoló követ, míg nyilvános fiókok esetében is hasonló szabályok érvényesülnek. Az Instagram szóvivője, Emily Norfolk szerint hozzászólások ideiglenesek, és legfeljebb 24 óráig láthatók.

A felhasználók dönthetnek arról, hogy engedélyezik vagy letiltják a hozzászólásokat bármelyik történethez, és megőrizhetik őket, ha a sztorit kiemelésként mentik el. A nyár elején az Instagram már bevezette az eltűnő „jegyzeteket” a posztokhoz és rövid videókhoz, amelyek három nap után eltűnnek. Az új funkciók közé tartozik továbbá, hogy a posztok kedvelései mostantól feltűnőbb, lebegő szívek formájában jelennek meg.

Címkék:
#Instagram

További cikkek