Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Távozik az OpenAi egyik társalapítója

10perc.hu
2024. 05. 16.
Távozik az OpenAi egyik társalapítója

Egy évtized után távozik a társalapító.

Ilya Sutskever, az OpenAI társalapítója és a ChatGPT mögött álló mesterséges intelligencia technológia egyik eredeti megalkotója bejelentette, hogy közel egy évtized után távozik a cégtől - közölte az APNews.

Sutskever tavaly ősszel a négy igazgatósági tag egyike volt, akik Sam Altman vezérigazgatót el akarták távolítani a cégből, de végül kénytelenek voltak visszahelyezni. Sutskever, az OpenAI tudományos vezetője volt az, aki novemberben közölte Altmannal, hogy elbocsátják.

Sutskever a döntését az X nevű közösségi média oldalon jelentette be. Elmondta, hogy egy új projekten dolgozik, amely "nagyon fontos" számára, de nem osztott meg további részleteket. Altman eközben azt írta, hogy a távozás "nagyon szomorú", és Sutskevert "generációnk egyik legnagyobb elméjének, a területünk iránymutató fényének és kedves barátjának" nevezte.

Sutskevert Jakub Pachocki váltja fel a San Franciscó-i székhelyű OpenAI tudományos vezetői posztján. Altman Pachockit "generációnk egyik legnagyobb elméjének" is nevezte, és elmondta, hogy "nagyon bízik benne, hogy vezetésével gyors és biztonságos előrelépést fognak tenni az AGI küldetésük felé, amelynek célja, hogy az AGI mindenki számára előnyös legyen."

Hétfőn az OpenAI bemutatta az AI modelljének frissítését, amely állítása szerint valós időben képes érvelni a szöveg, a hang és a videó alapján.




Főkép forrása:
Focal Foto/Flickr

További cikkek