386.18 Ft

355.40 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Betilthatják az EU-ban is a TikTok alkalmazást

10perc.hu
2024. 04. 30.
Betilthatják az EU-ban is a TikTok alkalmazást

Már nem zárható ki a TikTok közösségi platform betiltása az EU-ban.

Az Egyesült Államok után az EU-ban is betilthatják a TikTokot - von der Leyen nyilatkozata nyomán rezeg a léc a kínai platform alatt - írja a Liner.

Az amerikai TikTok betiltás után az EU is hasonló lépésekre készülhet. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke kijelentette, hogy fontolóra veszik a kínai közösségi platform betiltását az Európai Unióban. A döntés hátterében a TikTokkal szembeni aggályok állnak, többek között a platform adatbiztonsági kockázatai és a kiskorúak védelme kapcsán.

A TikTok már az USA-ban is komoly kihívásokkal szembesül. Mint ahogy arról korábban is írtunk, az amerikai képviselőház megszavazta a TikTok tiltást, Joe Biden elnök pedig alá is írta a TikTok betiltását célzó törvényjavaslatot, amelynek értelmében a ByteDance-nek, a TikTok tulajdonosának el kell adnia az alkalmazást az Egyesült Államokban. Ha a cég nem hajlandó erre, 2025 januárjától teljes kitiltással sújthatják őket.

Az EU-ban a digitális szolgáltatásokról szóló törvény (DSA) alapján a Bizottságnak joga van ideiglenesen felfüggeszteni a szolgáltatásokat, ha azok nem felelnek meg a jogszabályoknak. A TikTok ellen jelenleg is vizsgálat folyik a DSA alapján a kiskorúak védelmének elmulasztása miatt.

A TikTok betiltása az EU-ban komoly következményekkel járhat a platformra nézve. A cég elveszítené az egyik legnagyobb piacát, és komoly bevételkieséssel kellene szembenéznie. A betiltás ugyanakkor a TikTok felhasználóit is érintené, akiknek új platformot kellene találniuk a kedvenc videóik megosztásához.

Fontos megjegyezni, hogy von der Leyen kijelentése csak egy lehetséges forgatókönyvet vázol fel. A végső döntés az Európai Bizottságon múlik, amelynek figyelembe kell vennie a különböző szempontokat, mielőtt bármilyen lépést tenne.

Főkép forrása:
Creative Commons/European Parliament

További cikkek