392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

A TikTok elérhetetlenné válhat az Egyesült Államokban

10perc.hu
2024. 03. 08.
A TikTok elérhetetlenné válhat az Egyesült Államokban

Egy gyorsan haladó törvényjavaslat az Egyesült Államok Képviselőházában elérhetetlenné teheti a TikTok-ot az országban. A törvényhozók aggódnak amiatt, hogy a platformot a kínai kormány használja az amerikaiak megfigyelésére és manipulálására.

A TikTok, a népszerű videómegosztó alkalmazás elérhetetlenné válhat az Egyesült Államokban, ha egy új törvényjavaslatot elfogadnak a Kongresszusban. A törvényjavaslatot Mike Johnson képviselőházi elnök támogatja, és hamarosan szavazásra kerülhet a Házban - írja az AP News .

A törvényjavaslat mögött álló aggodalom, hogy a TikTokot tulajdonló ByteDance pekingi székhelyű cég kénytelen lehet megosztani az amerikai felhasználók adatait a kínai kormánnyal. A TikTok tagadja, hogy valaha is megosztott volna ilyen adatokat, és ígéretet tett arra, hogy soha nem fogja megtenni. Azonban az Egyesült Államok kormánya nem szolgáltatott bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy a cég eddig megosztott volna ilyen adatokat.

A törvényjavaslat két kulcsfontosságú lépést tesz. Először is kötelezi a ByteDance-t, hogy 180 napon belül válassza le a TikTokot a Kínában elérhető verziójáról, különben az alkalmazást betiltják az USA-ban. Másodszor, létrehoz egy mechanizmust, amely lehetővé teszi a kormány számára, hogy nemzetbiztonsági kockázat esetén betiltsa a külföldi tulajdonban lévő alkalmazásokat.

A Fehér Ház technikai segítséget nyújtott a törvényjavaslat kidolgozásához, de Karine Jean-Pierre szóvivő hangsúlyozta, hogy további munkára van szükség ahhoz, hogy a törvényjavaslat elfogadható legyen Joe Biden elnök számára.

Mike Johnson képviselő a törvényjavaslatot "fontos, kétpárti lépésnek" nevezte Kínával szemben, amelyet "legnagyobb geopolitikai ellenségünknek" tart.

A TikTok kritikusai azzal érvelnek, hogy a kínai kormány befolyása aggasztó, és a platformot nem lehet megbízni az amerikai felhasználók adatainak védelmével. A TikTok továbbra is tagadja ezeket a vádakat, és hangsúlyozza, hogy elkötelezett az amerikai felhasználók adatvédelme mellett.

A törvényjavaslat sorsa még bizonytalan, de egyre valószínűbb, hogy a TikTokot valamilyen formában korlátozni fogják az Egyesült Államokban.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek