386.18 Ft

355.40 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

A Google Tokióban nyitja meg kibervédelmi központját

10perc.hu
2024. 03. 09.
A Google Tokióban nyitja meg kibervédelmi központját

A Google Tokióban hozza létre első ázsiai-csendes-óceáni kibervédelmi központját, hogy támogassa a régió kiberbiztonságát. A központ kutatásokat fog végezni a kibertámadások ellen, és képzést nyújt a regionális szakértőknek.


A Google a Nikkei beszámolója szerint Tokióban nyitja meg első ázsiai-csendes-óceáni kibervédelmi központját, válaszul a Kínából és más forrásokból származó növekvő kiberfenyegetésekre. A központ a japán kormánnyal, vállalatokkal és egyetemekkel fog együttműködni a kibertámadásokkal szembeni ellenintézkedések kidolgozásában - írja az IT Businsess.

A központ célja a kibervédelmi kutatások előmozdítása a legfrissebb információk megosztásával a japán kormányzati tisztviselőkkel, vállalatokkal és egyetemekkel. Ezenkívül a létesítmény regionális kibervédelmi szakértők képzési központjaként is szolgál majd.

Az új központ létrehozása a kormányzati és vállalati hálózatokba történő, világszerte elterjedt illetéktelen behatolások miatti növekvő aggodalmak kontextusában történik. A tokiói Roppongi irodában elhelyezkedő központ célja a kibervédelem javítása az ázsiai-csendes-óceáni térségben.

A Google mérnököket fog toborozni Indiából, Ausztráliából, Dél-Koreából, Japánból és Délkelet-Ázsiából, hogy részt vegyenek a kibertámadások elleni küzdelemben. A Google hangsúlyozta, hogy a közös kutatásokért nem kap kompenzációt.

A Google 2001-ben nyitotta meg első tengerentúli leányvállalatát Japánban, és állítólag sok kibervédelmi kutatója van az országban. Heather Adkins, a Google alelnöke, aki több mint két évtizede foglalkozik kibervédelemmel a vállalatnál, a Nikkeinek elmondta, hogy a japán kutatóintézetekben számos szakértő áll készen a közös kutatásban való részvételre.

Főkép forrása:
Freepik
Címkék:
#Google

További cikkek