390.68 Ft

364.51 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Hivatalos: jön a fizetős Facebook és Instagram! Mutatjuk az árakat

10perc.hu
2023. 10. 31.
Hivatalos: jön a fizetős Facebook és Instagram! Mutatjuk az árakat

Weben keresztül előfizetve havi 10 eurót, azaz nagyjából 3800 forintot fognak elkérni, míg iPhone-on és Androidon 13 euró (kb. 5 ezer forint) lesz a fizetendő előfizetési díj.

A Meta közleményben jelentette be, hogy az európai uniós szabályozásnak megfelelve novembertől elindítja az előfizetési díj fejében hirdetésmentes Facebookot és Instagramot. Weben keresztül előfizetve havi 10 eurót, azaz nagyjából 3800 forintot fognak elkérni, míg iPhone-on és Androidon 13 euró (kb. 5 ezer forint) lesz a fizetendő előfizetési díj.

A Facebook és az Instagram is ingyenes marad hirdetésekkel, azonban innentől lehetőség lesz rá, hogy valaki teljesen száműzze a reklámokat mindkét platformról. Ez pedig azt is jelenti, hogy az előfizetők adatait a jövőben nem gyűjtik majd, mivel azok a célzott hirdetésekhez voltak szükségesek.

A techcég felhívta rá a figyelmet, hogy függetlenül attól, hogy hol fizet elő a felhasználó, a Fiókközponthoz kapcsolt valamennyi Facebook- és Instagram-fiókra vonatkozni fog a hirdetésmentesség 2024. március 1-jéig. Ezt követően minden további fiók után havi 6 vagy 8 eurót kell majd fizetni platformtól függően.

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek