Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Tech

Örülhetnek a szülők! Új szülői felügyeleti eszközök lesznek az Instagramon és a Messengeren

10perc.hu
2023. 06. 30.
Örülhetnek a szülők! Új szülői felügyeleti eszközök lesznek az Instagramon és a Messengeren

Ezek segítségével jobban átláthatják, hogy gyermekeik mennyi időt töltenek a Messengeren, valamint hogy milyen emberekkel vannak kapcsolatba az Instagramon, kiket követnek és kik követik őket.

A Meta vállalat kedden bejelentette, hogy új szülői felügyeleti funkciókat vezet be az Instagram és a Messenger platformokon. Az új eszközök lehetővé teszik a szülők számára, hogy jobban átlássák, hogy gyermekeik mennyi időt töltenek a Messengeren, valamint hogy milyen emberekkel vannak kapcsolatba az Instagramon, kiket követnek és kik követik őket.

A Meta azt állítja, hogy a szülők mostantól betekintést nyerhetnek a gyermekük Messenger névjegyzékébe és a Meta Family Centerből származó adatvédelmi és biztonsági beállításaiba - írja a TheVerge. Ha a gyermek jelent valakit az alkalmazásban, a szülők értesítést kapnak erről, feltéve, hogy a tinédzser engedélyezte ezt a beállítást. Emellett meg tudják határozni, hogy ki küldhet üzenetet a gyermeküknek és ki nem.

Az Instagramon is hasonló frissítések várhatók. Új funkciók teszik lehetővé, hogy a szülők megtudják, hány közös barátja van a gyermeküknek. Ez segítheti a szülőket abban, hogy figyelemmel kísérjék, hogy a gyermekük kapcsolatba lép-e idegenekkel. A Meta szerint a tizenévesek értesítést kapnak, ha valakit letiltanak, ezáltal ajánlva a szülőknek, hogy figyeljék a fiókjukat.


A Meta erősíti a szülői felügyeleti eszközöket és a biztonságot az alkalmazáscsaládjában     Fotó: Pixabay


Az Instagram üzenetküldő rendszerén is tesztelnek egy új biztonsági intézkedést. Amikor egy felhasználó üzenetet szeretne küldeni valakinek, aki nem követi őt az alkalmazásban, engedélyt kell kérnie az érintkezésfelvételhez.

Az olyan közösségi oldalak, mint a Facebook és az Instagram, egyre nagyobb aggodalmat váltanak ki a fiatal felhasználók körében. Ezért a Meta erősíti a szülői felügyeleti eszközöket és a biztonságot az alkalmazáscsaládjában. Ilyen például a Csendes mód az Instagramon, amely korlátozza a gyerekek számára elérhető tartalmakat, valamint olyan funkciók, amelyek megakadályozzák a felnőtteket abban, hogy üzeneteket küldjenek a kiskorúaknak.

Főkép forrása:
Pixabay
Címkék:
#Instagram

További cikkek