A cukrászművészet határtalan lehetőségeit és szakmai elhivatottságot egyaránt megtestesíti a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Dobos C. József Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskolájának oktatói és tanulói által készített rekordméretű torta. A torta a híres magyar cukrász, Dobos C. József halálának századik évfordulója alkalmából készült, és egy száztizenkét méteres alkotással megdöntötték a Guinness-rekordot - olvasható a Roadster cikkében.
A rekordkísérlet részeként egy 4500 szeletes tortát készítettek el, amelyhez összesen 20 cukrász és 150 tanuló dolgozott. A torta elkészítéséhez több mint 3500 tojás, 50 kg liszt, 60 kg cukor, 62,5 kg vaj, 7,5 kg kakaóvaj, 62,5 kg étcsokoládé és 7,5 kg kakaópor felhasználásával készült. A rekordméretű tortát jótékonysági célokra is felajánlották, és a Bokréta Lakásotthoni, Gyermekotthoni Központ és Általános Iskola kapták meg a rendezvény végén.
A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, amely támogatta a rekordkísérletet, egy tízméteres tortát adományozott, ezzel segítve a szakképzést és a jövő cukrászait. Dr. Bódi Viktória, a BKIK megbízott főtitkára, a rekord kísérlet jelentőségét hangsúlyozva kiemelte, hogy:
„Annál nagyobb inspirációt nehéz elképzelni, hogy egy tanuló a szakmájában részt vehessen egy Guinness-rekord kísérletben.”