Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Szórakozás

Zamárdiban nem lesz több Balaton Sound

10perc.hu
2024. 10. 20.
Zamárdiban nem lesz több Balaton Sound

Zamárdiban többé nem rendezik meg a Balaton Sound fesztivált, a város döntése hivatalos.

A Balaton Sound, Magyarország egyik legnagyobb zenei fesztiválja, többé nem kerül megrendezésre Zamárdiban – erről döntött a város vezetése. Mi az oka a döntésnek, és milyen változások várhatóak?

Zamárdi polgármestere, Csákovics Gyula, a szeptember 24-i önkormányzati ülésen jelentette be, hogy a Balaton Sound többé nem lesz a településen megszervezve – írja az Index a Zamárdi Hírmondó tudósítása alapján.

Miért a Strand fesztivál az elfogadottabb?

Az ülésen a város vezetője kiemelte, hogy a Strand fesztivál sokkal elfogadottabb a helyi lakosok körében, kevesebb problémával jár, ezért a jövőben inkább ennek a fesztiválnak a folytatásáról tárgyalnak. „Velük a közeljövőben fognak tárgyalásokat folytatni a továbbiakról” – tette hozzá a polgármester.

Nincs helye új fesztiválnak

A Balaton Sound helyett más nagy fesztiválok nem kapnak helyet Zamárdiban, bár erről az októberi alakuló ülést követően fognak végleges döntést hozni. A polgármester emlékeztetett arra, hogy a nyáron lejárt a település szerződése a Balaton Sound szervezőivel, és ez volt az utolsó alkalom, hogy a fesztivál a városban megrendezésre került.

„Ez most hivatalossá is vált” – mondta Csákovics Gyula.

A szervezők ugyanakkor korábban jelezték: „az valóban helytálló, hogy Zamárdi önkormányzatával még nincs megállapodásunk, de ennek az oka az, hogy az önkormányzati választások miatt erre még alkalom sem nyílt, hiszen az októberre felálló új testülettel lehet majd érdemben tárgyalni.”

Zamárdi döntése tehát hivatalosan is véget vet a Balaton Soundnak ezen a helyszínen, de a jövőbeni tárgyalások alapján a fesztivál esetleges új helyszínéről és folytatásáról még nem zárultak le a tárgyalások.

Főkép forrása:
Balaton Sound Facebook oldala

További cikkek