Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Szórakozás

5 lenyűgöző arborétum, ahol csodás őszi sétát tehetsz

10perc.hu
2024. 10. 13.
5 lenyűgöző arborétum, ahol csodás őszi sétát tehetsz

A fák lombjai színesednek, a levegő frissül. Ez az időszak különösen alkalmas a természetjárásra.

Az ősz már megérkezett hazánk több pontjára. Az országban több arborétum és füvészkert is lenyűgöző látványt nyújt ezekben a hónapokban, ahol az ember igazán megélheti a természet őszbe hajlását. Az alábbiakban öt helyszínt ajánlunk, amelyek különösen hangulatosak egy őszi séta során - írta a Funzine.

Alcsúti Arborétum, Alcsútdoboz

Az Alcsúti Arborétum Budapesttől körülbelül 40 kilométerre található. A Csaplári-erdővel körülvett terület nemcsak a természet szépségeit kínálja, hanem történelmi emlékeket is rejt. A romantikus romok és a Klotild-sziget az arborétum legszebb pontjai, amelyek különösen ősszel nyújtanak egyedi látványt a színesedő falevelek között. Az arborétum nyugodt hangulata ideális helyszín egy hétvégi kirándulásra vagy pihenésre.

Szarvasi Arborétum

A Szarvasi Arborétum, amely hazánk egyik legnagyobb arborétuma, generációk munkájának eredménye. A helyszínen különleges növényritkaságokat lehet felfedezni, amelyek ősszel különösen szép formában pompáznak. Az arborétum nemcsak a növények gazdag világát tárja a látogatók elé, hanem a terület madár- és rovarvilága is figyelemre méltó. A vezetett túrák során a látogatók nemcsak az arborétum történetét, de a benne található fajokat is jobban megismerhetik.

Szegedi Füvészkert

A Szegedi Füvészkert a város egyik nevezetessége, amely az elmúlt évszázadban számos értékes növényt mutatott be a látogatóknak. Ősszel a kert különleges hangulatot áraszt, a sárguló és vörösbe hajló levelek színpompája mindenkit elbűvöl. A kert változatos gyűjteménye és évszakhoz kötött programjai minden korosztály számára élményt kínálnak, legyen szó tematikus eseményekről vagy csak egy nyugodt sétáról a fák alatt.

Budakeszi Arborétum

A fővároshoz közel fekvő Budakeszi Arborétum szintén csodálatos őszi sétákra alkalmas. Az arborétumban a természet nyugalma ötvöződik a sokszínű növényvilággal, mely különösen az ősz beálltával varázsolja el a látogatót. Októbertől péntektől vasárnapig tart nyitva, és az évszakhoz igazodó programokkal is várja a természet szerelmeseit. A Budakeszi Arborétum egy menedék a nagyváros zaja elől, ahol mindenki megtalálhatja a csendet és a kikapcsolódást.

Kámoni Arborétum, Szombathely

A Kámoni Arborétum Szombathelyen található, és az ország legnagyobb fenyő-, rododendron- és azáleagyűjteményét foglalja magába. Az arborétum minden évszakban gyönyörű, de ősszel, amikor a levelek színt váltanak, különösen szép látványt nyújt. A látogatók itt sétálhatnak az Öreg-tó partján, ahol megpihenhetnek, és élvezhetik a természet nyugalmát. A több mint 150 éves arborétum hangulata magával ragadó, különösen az évszakváltáskor.

Főkép forrása:
Illusztráció

További cikkek