Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Szórakozás

Jövőre Budapestre látogat az Iron Maiden, hogy 50. évfordulóját ünepelje

10perc.hu
2024. 09. 20.
Jövőre Budapestre látogat az Iron Maiden, hogy 50. évfordulóját ünepelje

Jövőre Budapesten lép fel az Iron Maiden 50. évfordulós turnéján. A koncert május 27-én lesz a Budapest Sportarénában, előzenekar a Halestorm.

Az Iron Maiden, a világhírű brit heavy metal zenekar, 2025. május 27-én lép fel a Budapest Sportarénában. Ez a koncert a Run For Your Lives című világkörüli turné első európai állomása, amely a zenekar 1975-ös megalakulásának 50. évfordulóját ünnepli - közölte a Telex.

A budapesti koncert után a turné további 27 fellépéssel folytatódik Európában. Az Iron Maiden a legkorábbi albumairól válogatott dalokkal lép színpadra, amelyek az 1980-as Iron Maiden albumtól egészen a 1992-es Fear of the Dark-ig terjednek. Az együttes ígérete szerint jónéhány olyan számot is játszanak, amelyet évek óta nem hallhatott a közönség. Az eseményen az amerikai hard rock együttes, a Halestorm lesz az előzenekar. 

Az Iron Maiden jelenleg is aktívan koncertezik, hiszen a The Future Past turné keretében úton van. A zenekar 1984-ben tartotta első magyarországi koncertjét, amely a Budapest Sportcsarnok parkolójában zajlott, közel 50 ezer rajongó előtt. Az Iron Maiden eddig tizennégy alkalommal lépett fel Magyarországon, legutóbb 2022-ben a Groupama Arénában. A klasszikus felállás 1982-re alakult ki, és a zenekar 1982 és 1986 között érte el legnagyobb sikereit.

A legutóbbi stúdióalbumuk, a Senjutsu, 2021-ben jelent meg, és a csapat tagjai között található Bruce Dickinson, Steve Harris, Dave Murray, Adrian Smith, Janick Gers és Nicko McBrain. Az Iron Maiden eddigi karrierje alatt több mint 100 millió albumot adtak el világszerte, és közel 2500 koncertet adtak 64 országban.

Főkép forrása:
Northfoto/Eric Bertrand
Címkék:
#Koncert

További cikkek