Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Szórakozás

Beperelték Miley Cryust

10perc.hu
2024. 09. 18.
Beperelték Miley Cryust

Miley Cyrus és a 2023-as "Flowers" című slágere jelenleg jogi problémákkal néz szembe, mivel a Tempo Music Investments perelte be őt azzal a váddal, hogy a dal lemásolta Bruno Mars 2013-as "When I Was Your Man" című dalát.

Miley Cyrus jogi vitába keveredett a "Flowers" című slágere miatt, mivel a Tempo Music Investments nevű cég beperelte őt. A cég azt állítja, hogy a 2023-as "Flowers" dal és annak társszerzői lemásolták Bruno Mars 2013-as "When I Was Your Man" című dalának egyes elemeit. A per hétfőn indult a Los Angeles-i szövetségi bíróságon, és a Tempo Music azt állítja, hogy a "Flowers" engedély nélküli "felhasználását" tartalmazza - közölte a The Guardian.

A Tempo Music, amely Philip Lawrence-től megvásárolta a "When I Was Your Man" dal egyes jogait, nem nevezi meg Bruno Marsot felperesként az ügyben. A cég a dal társszerzőit, Gregory Heint és Michael Pollackot is megnevezte, valamint olyan cégeket is perel, mint a Sony Music Publishing, az Apple, a Target, és a Walmart, a dal terjesztése miatt.

A Tempo Music kártérítést követel, valamint azt, hogy Miley Cyrust tiltsák el a "Flowers" dal további reprodukálásától, terjesztésétől és nyilvános előadásától. Az ügyiratok szerint a perben az áll, hogy Bruno Mars dalának rajongói tudják, hogy Miley Cyrus "Flowers" című dala nem érte volna el ugyanezt a sikert Mars dalának létezése nélkül. Az állítások szerint a "Flowers" számos dallami, harmóniai és szöveges elemet lemásolt a "When I Was Your Man"-ből, beleértve a versszak dallamvonalát, a basszusvonalat, a refrén ütemeit, valamint bizonyos zenei és szöveges elemeket.

A cikk folytatódik: „A két dal közötti kombináció és hasonlóságok száma alapján egyértelmű, hogy a 'Flowers' nem létezne a 'When I Was Your Man' nélkül. A 'Flowers'-szel Cyrus, Hein és Pollack engedély nélkül hozták létre a 'When I Was Your Man' származékos művét.”

A "Flowers" című dal elnyerte Miley Cyrus első Grammy-jét az idei ceremónián a legjobb pop szólóelőadás kategóriában. A dal tavaly nyolc hétig volt az Egyesült Államok slágerlistájának első helyén, és tíz hétig az Egyesült Királyságban.




Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Zene

További cikkek