Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Szórakozás

Rekordott döntött Taylor Swift az idei VMA-díjátadón

10perc.hu
2024. 09. 12.
Rekordott döntött Taylor Swift az idei VMA-díjátadón

Az MTV VMA 2024-es gáláján többek között rekordott döntött Taylor Swift is, aki így minden idők legtöbbet díjazott szóló előadója lett.

Az MTV Video Music Awards (VMA) 2024-es gálája egy újabb emlékezetes eseményt könyvelhetett el a zenetörténetben, amikor Taylor Swift minden idők legtöbbet díjazott szóló előadójává lépett elő. Az est különleges volt, hiszen Swift hét díjat nyert el, köztük az év videója díjat is, ezzel felülmúlva Beyoncé korábbi rekordját. Swift, aki az este elején már a legtöbb jelölést kapott előadóként volt jelen, az est végén újabb mérföldkőhöz érkezett, amikor megnyerte 30. VMA-ját, míg Beyoncé szólóelőadóként 25 díjat gyűjtött be az évek során - közölte a The Guardian.

A 34 éves énekesnő szerdán, a VMA gála kezdete előtt, az első díját – a legjobb együttműködésért járó elismerést – Post Malone-nal közösen nyerte el a „Fortnight” című dalért. Az estet egy megható emlékezéssel nyitotta, amely a szeptember 11-i tragédiát idézte fel, hangsúlyozva, hogy ez a nap mindannyiunk számára fontos, és minden, ami ezen az estén történik, e mögött áll.

A ceremóniát Megan Thee Stallion vezette. A Long Island-i UBS Arénában tartott gála során a női előadók domináltak, és az esemény az évfordulót is megünnepelte. Stallion különleges tisztelettel emlékezett meg a korábbi VMA-k nagy pillanatairól, többek között Britney Spears ikonikus „I'm a Slave 4 U” előadásáról, és lenyűgöző produkciókat nyújtott Yuki Chiba japán rapperrel.

Bár Eminem egy sor Slim Shady-doppelgängerrel nyitotta a műsort, a 2024-es VMA díjátadó ténylegesen a nőké volt. Sabrina Carpenter, aki az este egyik feltörekvő sztárja volt, színpadi előadásaival, például a „Please Please Please Please” és „Espresso” című dalokkal, hatalmas sikert aratott. Carpenter első VMA-díját vette át, és kifejezte háláját rajongóinak, akik szerinte a legjobbak a világon. Lisa, a Blackpink tagja, a legjobb K-pop előadó díját nyerte el „Rockstar” című dalával, míg Anitta a legjobb latin dal díját érdemelte ki a „Mil Veces” című számával.

A dél-afrikai Tyla a legjobb afrobeats kategóriában diadalmaskodott „Water” című slágerével, ami a globális hatását emelte ki, de a díj „keserédes” volt számára, mivel úgy érezte, hogy az afrikai zenét túl szűken kategorizálják. Katy Perry életműdíjat kapott, ami az első női elismerés volt az esemény történetében. Perry férje, Orlando Bloom, bemutatta őt a színpadon, ahol Perry előadta legnagyobb slágereit, beleértve a „Dark Horse”-t és a „Firework”-öt. Perry köszönetet mondott családjának, az LMBTQ közösségnek, és a korai karrierjét támogató helyeknek, mint a MySpace és a Warped Tour.

A legjobb új előadó díját Chappell Roan nyerte el, aki beszédében kiemelte a drag művészek és a queer, transz emberek jelentőségét a popzenében. Roan szívhez szólóan emlékezett a középnyugati queer fiatalokra, akik számára inspiráló példakép lehet. A színpadon felolvasott naplórészletei és érzelmes beszéde megindító volt.

A VMA 2024-es gálája végén Taylor Swift ismételten bizonyította, hogy ő az est királynője, hiszen ötször nyerte el az év videoklipje díjat, a legmagasabb elismerést a díjátadón. Swift lelkesen köszönetet mondott rajongóinak és partnerének, Travis Kelce-nek, akinek hozzájárulása és támogatása nagyban hozzájárult a sikeréhez. Az est egyik figyelemre méltó pillanataként Swift a szavazás fontosságára is felhívta a figyelmet, ezzel bátorítva a közönséget, hogy aktívan részt vegyen a politikai folyamatokban.




Főkép forrása:
Northfoto
Címkék:
#Zene

További cikkek